Stoltenberg møter Trump i Det hvite hus igjen

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg drar til Washington i neste uke, der han skal møte USAs president Donald Trump i Det hvite hus.

Publisert Publisert

MØTES: USAs president Donald Trump var full av lovord da han tok imot NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg i Det hvite hus 17. mai i fjor. I neste måned møtes de på samme sted igjen. Foto: Johan Falnes / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

De to skal først ha en privat samtale 2. april, og deretter et utvidet bilateralt møte, skriver Wall Street Journal.

NATOs stadig endrede utfordringer står på programmet, skriver avisen.

Trump har gjentatte ganger krevd at allierte i Europa oppfyller sine økonomiske forpliktelser i forsvarsalliansen. USA bidrar mer enn landet får tilbake, har han sagt.

I februar la Stoltenberg frem tall som viser at forsvarsbudsjettene i Europa og Canada har økt betraktelig under Trumps tid i Det hvite hus. Det var en melding som gledet den amerikanske presidenten.

Tidligere denne måneden sendte Representantenes hus' leder, demokraten Nancy Pelosi, en invitasjon til Stoltenberg i forbindelse med NATOs 70-årsdag 4. april.

Republikaneren Mitch McConnell, som leder Senatet, sto også bak invitasjonen. Toppolitikerne uttalte at de ønsker at Stoltenberg holder en tale til en samlet Kongress i forbindelse med NATO-jubileet.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Trump hardt ut mot dem som sørget for Mueller-rapporten

  2. Demokratene lyktes ikke i å overprøve Trumps veto

  3. Oppgradering av norsk flyplass kan bli ofret for å skaffe penger til Trumps mur mot Mexico

  4. Trump proklamerer seier, men IS kjemper videre

  1. Donald Trump
  2. Jens Stoltenberg
  3. Utenrikspolitikk