Fikk ikke ta med kaken på flyet

Glasuren overskred grensen på 100 ml.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Amerikanske sikkerhetsmyndigheter, TSA, tar ikke lett på håndbagasjen til reisende. Det fikk en kvinnelig passasjer oppleve da hun ble nektet å ta med sin cupcake gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen i Las Vegas, skriver The Huffington Post.

Den lille muffinskaken ble oppbevart i en krukke, og hadde ifølge TSA for mye glasur til at den kunne passere. Glasur er ifølge luftfartsmyndighetene for væske å regne. Væske kan ikke overskride 100 ml pr. beholder i håndbagasjen, og da skal beholderen passe i en gjennomsiktig plastpose.

Ekstra kontroll

Men passasjer Rebecca Hains mener det hele gikk for langt da muffinsen ble konfiskert.

— Forferdelig logikk, kaller hun det.

På vei til Las Vegas fra Logan International Airport i Boston hadde hun med seg to cupcakes i håndbagasjen, og bortsett fra at dette er for kaloribomber å regne, var det ingen som mente de utgjorde noen stor fare for sikkerheten i Boston. Hun bestemte seg for å spare den ene til hjemreisen, men det ble altså med tanken.

Som et plaster på såret har Wicked Good Cupcakes of Cohasset, bakeriet som hadde laget muffinskakene, sagt de vil sende henne nye cupcakes uten ekstra kostnad, skriver the Boston Channel.

Ifølge TSA kan reisende ta med seg kaker, pai og cupcakes i håndbagasjen gjennom sikkerhetskontrollen, men de må være forberedt på ekstra kontroller.

Smørbart kommer ikke gjennom

Også på Norges hovedflyplass ville muffinsen med glasur møtt motstand. Alt som er smørbart er nemlig utsatt for reglene om flytende væske.

— Regelen når det gjelder mat er at hvis det er smørbart, så kommer det ikke gjennom. Er glasuren stiv, skulle det være greit, sier informasjonssjef på Oslo lufthavn Gardermoen, Jo Kobro

— Hvis glasuren er synlig flytende og smørbar, ville vi tatt den. Bløtkake kommer for eksempel ikke gjennom. Dette kommer også noe an på konsistens og mengde, sier han.

Ifølge ham opplever de sjelden denne problematikken.

— Men ved juletider har folk måtte legge igjen hjemmelaget syltetøy og honning som man egentlig ikke tenker på er flytende, sier Kobro.

Snart slutt på væskeforbud

Men om ikke lenge skal det bli slutt på væskeforbudet på fly.

Ny teknologi, som gjør det mulig å skanne flytende innhold på samme måte som annen håndbagasje, skal etter planen innføres i april 2013. Da vil du ikke lenger trenge å pakke lipglossen, tannkremen eller parfymeflasken i en gjennomsiktig pose.

Ei heller vil du trenge å bekymre deg for at beholderen inneholder mer enn 100 ml.

Har du noensinne blitt nektet å ta med noe i sikkerhetskontrollen? Fortell oss om det på Facebook,Google+ eller Twitter @aft_reise.

Publisert
BT anbefaler

Aleksander (35) fra Bergen omkom på fjelltur

Mannen var alene på fjelltur mellom Malmangernuten og Melderskin i Rosendal da han omkom.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – Ikke uventet er det Brann som starter med å føre an

  2. Dette gjer du om du trur du har korona

  3. TV 2 beklager Fredrik Græsviks oppførsel og meldinger

  4. Superstjernen kjøpte kunst for 600.000 kroner i Bergen

  5. 11-åring til legevakt etter trafikkuhell på Askøy

  6. Bybanen til Åsane kan bli enda dyrere