California-angripere fikk skytevåpen fra familiemedlem

Ekteparet som drepte 14 mennesker i San Bernardino sist uke, skal ha mottatt skytevåpen fra et inngiftet familiemedlem.

Publisert Publisert

Tashfeen Malik og Syed Farook avbildet på Chicagos internasjonale flyplass O'Hare 27. juli i fjor. Foto: NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

FBI mener paret var blitt radikalisert «en god stund» før angrepet. Under etterforskningen har det blitt funnet et arsenal av våpen, inkludert tolv rørbomber, i ekteparets leilighet.

Våpendebatten raser:

Les også

Årets mest oppsiktsvekkende julekort?

Ifølge offentlige dokumenter skal de ha få fått våpen fra Enrique Marquez, som fikk sitt hus ransaket i helgen og er forhørt av politiet. I fjor giftet han seg med Mariya Chernykh. Hennes søster er gift med broren til Syed Rizwan Farook, som sammen med sin kone, Tashfeen Malik, utførte drapene i San Bernardino.

Våpnene tyder på at flere angrep var under planlegging, men det er ukjent hva slags mål dette kan ha vært, ifølge etterforskerne.

Tidligere har tjenestemenn i USA overfor Reuters opplyst at de to angriperne hadde vært i kontakt med islamister i Europa og USA som var under etterforskning av FBI.

Les også

Kvinnelig massemorder sverget troskap til IS

De kommuniserte med folk med ekstremistiske synspunkter i Los Angeles-området. Politiet har fått bekreftet dette via elektronisk kommunikasjon, melder MSNBC.

Farook og Malik ble drept i sammenstøt med politiet noen timer etter at de to hadde gått til angrep på en samling av Farooks arbeidskolleger i byen San Bernardino øst for Los Angeles onsdag i forrige uke.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. 14 drept i skuddrama i California