Kongen er innlagt ved King Abdulaziz Medical City for «medisinske prøver», heter det i en kort melding fra det kongelige hoffet.

Abdullah, som tok makten i 2005 da hans bror Fahd døde, antas å være 90 eller 91 år.

Abdullahs økende alder, skrantende helse og hyppige sykehusopphold har ført til usikkerhet rundt hvem som skal ta over tronen i oljemonarkiet i fremtiden.

Aksjemarkedene i Saudi-Arabia falt da nyheten om kongens sykehusopphold kom onsdag. Landet er verdens største oljeeksportør og USAs fremste allierte i Golfen. Globale oljepriser så ikke umiddelbart ut til å ha blitt påvirket av meldingen som hoffet sendte ut gjennom det statlige nyhetsbyrået SPA.

Kongens halvbror Salman, som er 13 år yngre enn Abdullah, er nestemann i tronefølgen. Salman fikk tittelen kronprins i juni 2012 da prins Nayef bin Adbulaziz døde. Tidligere i år utnevnte kong Abullah prins Muqrin bin Abdulaziz til kronprins og dermed den neste i arverekkefølgen til tronen etter Salman.

Da kongen forsvant fra offentlighetens blikk i en periode i fjor, begynte ryktene å gå om at helsa hans var forverret. I henholdsvis oktober 2011 og november 2012 ble han operert i ryggen, ifølge statlige medier.