Letingen etter det forsvunne Malaysia Airlines-flyet i Indiahavet er inne i sin tredje dag etter at australske satellitter tidligere denne uken fanget opp to flytende gjenstander som kan være vrakrester fra flyet.

På en pressekonferanse søndag ble det klart at Kina har mottatt satellittbilder som muligens viser vrakrester i Indiahavet fra det savnede flyet, skriver aftenposten.no.

Det skal være snakk om flytende objekter i den sørlige korridoren, opplyste ministeren lørdag formiddag. Han sa også at Kina snart vil komme med en uttalelse om bildene.

Objektet skal være 22 meter langt og 30 meter bredt.

Syklon på vei

Foreløpig har ikke letingen etter flyet gitt resultater. En syklon er nå på vei inn i området og kan gjøre arbeidet enda vanskeligere.

— Veldig sterke vinder og store bølger er ventet i området i dag, sa Hishammuddin Hussein, Malaysias transportminister under pressekonferansen.

Han understreket at forholdene i dette havområdet generelt er vanskelige med sterke havstrømmer og bølger.

To uker siden flyet forsvant

Myndighetene i Australia utvidet lørdag området i Indiahavet hvor det pågår leting etter det savnede flyet. Letingen fortsetter på ubestemt tid.

Det er nå gått to uker siden flyet forsvant sporløst på vei fra Kuala Lumpur til Beijing med i alt 239 personer om bord, mange av dem kinesere.

Letingen etter det forsvunne Malaysia Airlines-flyet i Indiahavet er inne i sin tredje dag etter at australske satellitter tidligere denne uken fanget opp to flytende gjenstander som kan være vrakrester fra flyet.

Pårørende venter fortsatt på å få vite hva som har skjedd og lørdag måtte politiet rykke ut for å stanse fortvilte slektninger som krevde svar fra malaysiske tjenestemenn på et hotell i Beijing. Mange av de pårørende klynger seg fortsatt til håpet om at deres kjære kan ha overlevd.I tillegg til at leteområdet utenfor Australia er utvidet, er flere fly satt inn i søket. Blant annet deltar to fly med ekstra stor rekkevidde som vanligvis brukes i vanlig rutetrafikk.

Et norsk skip deltar i letingen, og minst sju kinesiske skip er på vei til området. Men så langt har mannskapene ikke sett noe til de mulige vrakrestene som ble observert av satellitter forrige helg.

De to store objektene ble lokalisert 250 mil sørvest for den australske byen Perth, men det er uvisst om det var snakk om vrakrester.

Australske myndigheter sier at letingen vil fortsette til de er helt sikre på at ytterligere søk vil være forgjeves.

MISFORNØYD: Slektninger av passasjerer som befant seg om bord på Malaysia Airlines Flight MH370 da det forsvant for to uker siden, krever opplysninger om hva som har skjedd med flyet. De er ikke fornøyd med informasjonen som malaysiske myndigheter ga under et møte på Lido Hotel i Beijing lørdag.
SCANPIX