— Vi har fått grønt lys, vi håper å kunne gå inn og vi håper at det blir i dag, sier talsmann for Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC), Saleh Dabbakeh, som befinner seg i Damaskus.

— Vi er veldig bekymret for folket i Baba Amro, føyer han til.

Søndag kom det samtidig melding om at regjeringsstyrker var i gang med å angripe en annen opprørsbastion, byen Rastan som ligger like nord for Homs.

Opplysningene er ikke bekreftet, men ifølge aktivister er det iverksatt luftangrep mot byen, samtidig som den blir beskutt med granater.

Innbyggerne i Baba Amro i Homs har i nesten fire uker vært beleiret av syriske regjeringsstyrker, Torsdag skal opprørernes siste stillinger ha falt, men fortsatt vil syriske myndigheter ikke slippe inn sju lastebiler som venter like utenfor bydelen med mat og medisiner.

ICRC sa torsdag at organisasjonen hadde fått grønt lys til å bringe inn nødhjelp og å evakuere sårede, og at de ville rykke inn fredag morgen.

Senere har en ikke navngitt ICRC-kilde i Damaskus sagt at et team fra ICRC var inne i byen fredag for å kartlegge behovet. Dette ble imidlertid avvist av en offisiell talsmann.

Regimet skal ha begrunnet utsettelsen med at man må rydde vekk miner og småbomber, men opposisjonen frykter at hjelpearbeiderne blir holdt ute for å hindre at de blir vitne til likvideringer av opprørere. (©NTB)