Det har tatt politikerne flere uker å komme til enighet om kuttene, som tilsvarer drøyt 85 milliarder kroner. Men etter et tre timer langt møte onsdag kunne finansminister Jannis Stournaras kunngjøre at forslaget til statsminister Antonis Samaras var blitt vedtatt.

Avtalen åpner for nye forhandlinger med Hellas' långivere innen utgangen av august.

Forfall

Klokka tikker for Hellas, som har lån på nærmere 24 milliarder kroner som forfaller i august. Greske myndigheter kjemper derfor en hard kamp for å overbevise de skeptiske representantene fra den såkalte troikaen — EU-kommisjonen, Den europeiske sentralbanken (ESB) og Det internasjonale pengefondet (IMF) - om at de er klare for en ny utbetaling fra redningspakken.

Enigheten kom i stand etter at de to mindre partiene i den konservative koalisjonsregjeringen la til side kravene om en reforhandling av hele redningspakken.

Ga seg

Også sosialistleder Evangelos Venizelos, som har insistert på at kuttene fordeles over fire år i stedet for å tas i 2013 og 2014 slik långiverne krever, ga seg.

Det er Hellas' långivere som krever de drastiske budsjettkuttene. Tjenestemenn som står Samaras nær, sier at han greide å overbevise sine politiske partnere om at Hellas ikke hadde noe annet valg enn å godta kuttene nå, men prøve å reforhandle avtalen senere. Alternativet ville være ytterligere isolasjon og fare for å bli kastet ut av eurosonen.