Setter flere Airbus A380 på bakken

Singapore Airlines gjør som australske Qantas og setter flere av sine Airbus A380 på bakken én uke etter at deler av motoren på et av gigantflyene eksploderte i luften.

PÅ BAKKEN: Et av Singapore Airlines' Airbus A380-fly ved gaten på flyplassen i Sydney. Selskapet setter flere fly av denne typen på bakken. Foto: Scanpix

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Presset øker på flyprodusent Airbus og motorprodusenten Rolls-Royce en uke etter at et Qantas-fly måtte nødlande etter den dramatiske hendelsen. Onsdag satte Singapore Airlines tre av sine elleve A380-fly på bakken for «sikkerhetsmessige» motorendringer.

Qantas har satt hele sin flåte på bakken, og ifølge Qantas-sjefen Alan Joyce viser selskapets undersøkelser at flere motorer av samme type viser tegn på feil.

Rolls-Royces aksjer har falt dramatisk etter hendelsen i forrige uke, og tirsdag måtte selskapet understreke at det er i ferd med å finne årsaken til feilen. Ifølge selskapet er det helt klart at hendelsen er koblet til deres Trent 900-motor.

Ingen andre selskaper har så langt fulgt Qantas og Singapore Airlines eksempel, men de to flyselskapene har to av verdens yngste flyflåter og blir fulgt nøye av andre aktører i bransjen.

Det er i dag 37 Airbus A380-maskiner i drift, og flere er under levering. Singapore Airlines bekreftet onsdag at selskapets bestilling på åtte nye gigantfly fra Airbus står ved lag.

Også Rolls-Royce ventes å komme seg raskt på beina dersom selskapet klarer å overbevise om at det tar de grepene som må til, sier luftfartsanalytiker Shukor Yusof hos Standard and Poor's i Singapore.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Giganten måtte ned for telling

BT anbefaler

– Vi kan ikke gå fra kamp til kamp og si at vi leverte en hederlig innsats

Det butter voldsomt imot for Brann om dagen. 1–10 i målforskjell og null poeng er fasit etter sesongens tre første…

LES SAKEN