Rettssaken foregår i Paris, og han står tiltalt for offentlig oppfordring til rasehat og for å forsvare krigsforbrytelser, melder franske Le Monde ifølge Dagbladet.

Vikernes (40) ble pågrepet av antiterrorpoliti på et småbruk i Corrèze sentralt i Frankrike i juli. Nordmannen ble løslatt to-tre dager senere, siden fransk politi ikke kunne finne bevis for at han planla en terroraksjon.

Straffebestemmelsene for rasehat han er tiltalt for, har en strafferamme på ett års fengsel. Musikeren tar til orde for at det foregår et folkemord i Europa, og at hans blogginnlegg er advarsler i selvforsvar.

— Jeg ønsker å bli siktet for å ha spredd hat mot dem som forsøker å utslette Europa. Jeg vil påberope meg at jeg handlet i selvforsvar, og vil bevise for retten at jeg hadde god grunn til å eksponere Europas fiender, skrev han på bloggen sin tidligere i august.

Vikernes ba tidligere i august om pengestøtte til å saksøke franske myndigheter for pågripelsen og måten antiterrorpolitiet gikk fram under pågripelsen.