Myndighetene sier de pågrep de ti fallskjermjegerne 50 kilometer sør for den opprørskontrollerte byen Donetsk. Det er i så fall dårlig nytt forut for dagens møte mellom Ukrainas president Petro Porosjenko og Russlands president Vladimir Putin i Minsk. Her skal de diskutere situasjonen øst i Ukraina.

Pågripelsene kommer kort tid etter at flere hundre russiske lastebiler krysset grensen til Ukraina før helgen, uten landets godkjennelse. Det provoserer Susan Rice, sikkerhetsrådgiver i Det hvite hus.

— Gjentatte russiske streiftog inn i Ukraina er uakseptabelt, skrev hun på Twitter etter at Ukraina opplyste om fallskjermjegerne. Rice mener russernes stadige militære nærvær utgjør en «markant eskalering» av konflikten.

Det gjenstår å se hvilken betydning hendelsene vil ha for tirsdagens samtaler. De er det uansett knyttet varierende forhåpninger til.

— Selv Tysklands statsminister Angela Merkel har lave forventninger til møtet, og Merkel er den vestlige lederen som har hatt mest kontakt med Porosjenko og Putin, sa Jakub M. Godzimirski ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt til NTB mandag.