Den sittende presidenten Nicolas Sarkozy fra høyrepartiet UMP får 47 prosent av stemmene i den andre og avgjørende omgangen, melder Le Soir i sin nettutgave.

To målinger fra analyseinstituttene Harris Interactive og Sofres, som begge har spurt velgere på valgdagen om hva de har stemt, viser at Hollande ligger an til å vinne valget med omkring 6 prosentpoeng.

En tredje måling fra instituttet Opinion Way tyder på at Hollande vinner med 52,5 prosent av stemmene, mot 47,5 til Sarkozy.

Siver ut

Franske medier har ikke lov til å gå ut med valgdagsmålinger før valglokalene er stengt klokken 20, men også ved tidligere valg har slike målinger sivet ut fra belgiske og sveitsiske medier.

François Hollande, som var Sosialistpartiets leder i elleve år, har ledet på samtlige meningsmålinger i forkant av valget. Det har derfor vært ventet at han ville gå av med seieren.

Hvis valgdagsmålingene bekreftes i reelle resultatet vil dette valget bli den første seieren til venstresiden ved et presidentvalg siden François Mitterrand vant sin andre periode i 1988. Hollande blir den femte republikkens andre sosialistiske president siden opprettelsen i 1958.

Arbeidsledighet

Frankrikes høye arbeidsledighet og økonomiske problemer har stått sentralt i valgkampen, som har vært en knallhard personlig duell mellom Sarkozy og Hollande.

Analytikere peker på at det like mye er misnøye med Sarkozy som begeistring for Hollande som er årsaken til at det går mot et skifte. Om Sarkozy taper valget, blir han den ellevte europeiske lederen som skiftes ut i kjølvannet av den økonomiske krisen i Europa.

Oppmøtet var på 72 prosent klokken 16 søndag ettermiddag, ifølge innenriksdepartementet. Det var høyere enn i den første runden 22. april. (©NTB)