Fem av de drepte er soldater, opplyser militære kilder.

Også ti opprørere og to stammemedlemmer ble drept i kampene som mandag utspilte seg utenfor byen Loder i uroprovinsen Abyan, der den jemenittiske grenen av terrornettverket al-Qaida står sterkt.

Opprørere gikk i grålysningen til angrep mot en av leirene til Jemens hær. Soldatene svarte med å skyte tilbake, opplyser kilder i hæren.

Angrepet skjedde etter at 24 antatte al-Qaida-opprørere ble drept i flere luftangrep mot basene deres sør og øst i Jemen i helgen.

Angriperne skal tilhøre en gruppe som kaller seg Sharias partisaner, som har forbindelser til gruppa Al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP). USA regner AQAP som den mest aktive grenen av det verdensomspennende terrornettverket.

Gruppa har blant annet forsøkt å utnytte maktvakuumet som oppsto i landet etter at president Ali Abdullah Saleh ble tvunget til å gå av i februar, etter langvarige folkelige protester.

I 2010 tok opprørere kontroll over Loder, som ligger rundt 150 kilometer nordøst for byen Zinjibar, men ble raskt drevet tilbake av hæren.