En gresk avis avslørte at privatiseringssjef Stelios Stavridis hadde brukt en forretningsmanns private fly til en ferietur. Skipsrederen Dimitris Melissanidis, som lånte sitt private jetfly til privatiseringssjefen, hadde nettopp fått kjøpe en andel på 33 prosent av det statlige lotteriet.

Stavridis er den andre sjefen for privatiseringsprogrammet på seks måneder som tvinges til å gå av. Det skaper ny debatt om privatiseringen av offentlige bedrifter, som er et sentralt krav for de internasjonale hjelpepakkene til landet.

Da BT nylig intervjuet Stavridis i Aten, sa han at grekerne ikke forstår at de nå har en unik sjanse.

— Vi kan oppnå noe som ikke har vært mulig på tretti år. Men jeg ser ingen lidenskap, ingen entusiasme, uttalte privatiseringssjefen.

Hittil har privatiseringen gått svært tregt og innbrakt mye mindre penger enn ventet. Dette skaper stor frustrasjon i EU og Det internasjonale pengefondet (IMF), som står bak redningspakken.

I forrige måned varslet EU og IMF at de ville gjennomgå måten programmet opererer på, etter at det ble klart at det ville innbringe 1 milliard euro mindre enn det som var budsjettert for 2013.