Glenn Greenwald sa mandag at Storbritannia vil komme til å angre på at hans partner David Miranda ble holdt tilbake i ni timer på Heathrow-flyplassen. Britisk politi avhørte her Miranda om Greenwalds journalistiske virksomhet.

Greenwald, som bor i Brasil, sier at anholdelsen av hans partner var et forsøk på å skremme ham til taushet, og hindre ham i å publisere flere av dokumentene han har fått tilgang til av Snowden.

Greenwald gjør det klart at britene ikke kan true ham, og at han ikke vil stanse sin virksomhet.

— Tvert imot, jeg kommer til å bli enda mer aggressiv i min journalistiske virksomhet nå. Jeg skal publisere langt flere dokumenter. Jeg skal publisere ting om Storbritannia også. Jeg har mange dokumenter om britisk overvåking, og jeg tror de vil komme til å angre på hva de gjorde, sa Greenwald til pressen da han møtte Miranda på flyplassen i Rio mandag.

Miranda ble sluppet fri uten å bli siktet for noe etter det ni timer lange avhøret, men politiet beholdt mobilen, PC-en og minnepinnene hans.

Han har fortalt at han ble avhørt av seks britiske agenter om alle sider av sitt liv i et lite rom på flyplassen.

Snowden, som har fått asyl i Russland, ga Greenwald tilgang til 15.000 til 20.000 dokumenter med detaljerte opplysninger om den amerikanske etterretningstjenesten NSAs overvåkingsprogrammer.