Ifølge påtalemakten i landet tok Mircea Basescu imot en bestikkelse på drøyt to millioner kroner fra sønnen til en mafiaboss.

Mafiabossen Sandu Anghel sto tiltalt for drapsforsøk, og Mircea Basescu overbeviste sønnen hans om at han kunne bruke innflytelsen til å få ham frikjent.

Anghel ble imidlertid dømt til åtte år og ni måneders fengsel, noe som gjorde sønnen Florin Anghel så rasende at han fortalte om bestikkelsen han hadde betalt.

Avsløringen fikk fredag Romanias venstreorienterte statsminister Victor Ponta til å kreve president Traian Basescus avgang, bare fire måneder før perioden utløper.

Basescu kan uansett ikke stille til gjenvalg 2. november, ettersom han alt har sittet i to perioder.

Presidenten nekter all kjennskap til korrupsjonssaken broren nå er anklaget i og fastholder at han aldri har diskutert Sandu Anghel med ham.

— Dersom broren min har brutt loven, vil han bli stilt for retten, på lik linje med alle andre borgere, sier Traian Basescu.

— Jeg oppfordrer både politiet, aktor og dommerne som har ansvaret for denne saken, til å si ifra dersom det blir gjort noe som helst for å intervenere på mine vegne, la han til.

Romania har de siste årene rullet opp en rekke store korrupsjonsskandaler, og blant dem som har måttet gå i fengsel er både tidligere statsminister Adrian Nastase og flere statsråder har havnet i fengsel.