Det sosiale nettstedet Twitter er blitt utsatt for et sofistikert hackerangrep der passordene til rundt 250.000 brukere er stjålet.

I et blogginnlegg forteller selskapet at de oppdaget et angrep mens det pågikk, og at de klarte å avverge det.

Imidlertid tyder undersøkelsene deres på at angriperne kan ha fått med seg diverse brukerinformasjon, som brukernavn, epostadresser og krypterte passord, skriver selskapet.

Kan være sammenheng

— Dette angrepet ble ikke utført av amatører, og vi tror ikke det er en isolert hendelse, sier Bob Lord, direktør for informasjonssikkerhet i Twitter, ifølge NTB.

I bloggen heter det at hackerne var ekstremt avanserte, og at selskapet mener angrepet ligner på nylige angrep gjort mot andre organisasjoner.

Lord viser til at en rekke amerikanske teknologiselskaper og medieselskaper er blitt utsatt for lignende angrep den siste tida, deriblant avisene The New York Times og The Wall Street Journal.

De to avisene mistenker kinesiske hackere for å stå bak. Det er foreløpig ikke kommet opplysninger om hvem som kan stå bak angrepet mot Twitter.

Nye passord

De berørte brukerne har fått slettet sine passord, og skal ha mottatt en mail fra Twitter der de oppfordres til å lage et nytt.

Øvrige brukere oppfordres til å sjekke sine passord, og se til at de er lange nok består av både tall, nummer og symboler.