Flere drept i eksplosjoner i Kabul

Flere offentlige bygg er angrepet og det meldes om kraftige eksplosjoner i boligstrøk.

  • NTB-AFP
Publisert Publisert

Najibullah Ahadi, en rådgiver ved den afghanske presidentens kontor, melder på Twitter at presidentpalasset, forsvarsdepartementet og flere offentlige bygg ble rammet av eksplosjonene i Kabul sentrum. Det har kommet meldinger om flere dødsfall.

Ariana News skriver at innenriksdepartementet bekrefter at det har vært rakettangrep flere steder i Kabul. 1TVNews melder at også den iranske ambassaden i Kabul skal være truffet.

Mohammed Alaf Ansari i det statlige nyhetsbyrået Bakhtar melder at en eksplosjon skjedde like ved informasjonsdepartementet, og at flere personer er drept.

Ifølge lokale medier dreier det seg om minst tolv raketter som ble avfyrt. AFP skriver at deres ansatte i Kabul hørte flere eksplosjoner kort tid etter hverandre, noe som minnet om lyden av raketter som ble avfyrt.

Tett befolkede områder

Eksplosjonene skjedde i tett befolkede områder av den afghanske hovedstaden, blant annet nær den såkalte grønne sonen i sentrum av hovedstaden.

En lokal journalist skriver på Twitter at sykehus og boligområder ble rammet av eksplosjonene. Ifølge Twitter-meldingen skal det ha blitt avfyrt rakettdrevne granater fra kjøretøy i sentrum av byen.

Eksplosjonene skjer samme dag som USAs utenriksminister Mike Pompeo etter planen skal møte representanter fra Taliban og afghanske myndigheter i Qatar. Partene sitter der i historiske fredssamtaler.

Meldt om gjennombrudd i fredssamtalene

Det er ikke kjent hvem som står bak lørdagens angrep. Taliban har lovet ikke å angripe urbane områder i en avtale som innebærer at USA trekker seg ut av landet raskere enn først planlagt.

Fredag meldte AFP at fredsforhandlerne i Qatar hadde gjort et gjennombrudd og at detaljene rundt dette vil bli offentliggjort i løpet av de nærmeste dagene.

I løpet av de siste seks månedene har Taliban stått for 53 selvmordsangrep og 1.250 eksplosjoner som har tatt livet av minst 1.210 sivile, hevdet det afghanske innenriksdepartementet tidligere i uken.

Publisert
BT anbefaler

Legen Rune Larsen (60) var sikker på at han skulle kokes da han ble innlagt på sykehuset

Infeksjonen er kraftig. Rune Arild Larsen innser at han må komme seg på sykehus.

Mest lest akkurat nå

  1. – Hvorfor må vi vise ID for å få kjøpe øl?

  2. Mann truet jente (8), urinerte og slo mot mur med frossen fisk

  3. Mann i 40-årene fra Øygarden død etter koronasmitte

  4. Oversvømmelse i Sædalen - manuell dirigering på stedet

  5. Tidobler seertallene ved å hylle Trump som den sanne seierherren

  6. – Skyss kan takke seg selv for at folk sniker