— Å Gud, da vil ikke jeg komme hit mer, sier en eldre kvinne som har vært og fått behandling på pleiehjemmets sunnhetsklinikk til La Repubblica.

Hun var ikke alene om å bli overrasket over at pleiehjemmet snart får sin mest kjente ansatte noensinne. Silvio Berlusconi er en av Italias rikeste menn, har vært statsminister tre ganger og er kjent for sin mildt sagt uortodokse stil.

Nå har en domstol ilagt ham samfunnstjeneste for skattesnusk, og den skal han avtjene på pleiehjemmet i Milano, som tar seg av rundt 2.000 mennesker.

Berlusconis advokater har sagt at han skal jobbe minst fire timer i uka i ett år.

- Vi har ikke bedt om Berlusconi

— En halv dag? En gang i uka? Hva er det for en rehabilitering? Spør den eldre kvinnen La Repubblica har snakket med.

En sykepleier på hjemmet lurer på hvordan den omstridte personligheten kommer til å passe inn i sitt nye miljø.

— Jeg har vanskeligheter med å se ham for meg her. Men greit, kanskje det å bli vant til en situasjon han aldri før er blitt utsatt for vil hjelpe ham, sier sykepleieren.

Hjemmet er en katolsk institusjon, som driver flere forskjellige hjem i Milano. Direktør Paolo Pigni sier at Berlusconi skal jobbe med eldre i hovedkvarteret.

— Vi har ikke bedt om å få Berlusconi. Jeg er like overrasket som dere, sa Pigni til en gruppe journalister som møtte opp på hjemmet da nyheten ble kjent.

Skal holde eldre med selskap

Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal Berlusconi hovedsakelig holde de eldre med selskap, og ledsage dem til kirken for messe.

Det er ennå ikke kjent når Berlusconi begynner i sin nye jobb, men da dommen falt tirsdag hadde han ti dager på seg til å melde seg for tjeneste.

77-åringen hadde tidligere uttalt at han håpet han kunne få jobbe som hjelpepleier for funksjonshemmede dersom han ble ilagt samfunnstjeneste.