Barna, som var i alderen 18 måneder til 15 år, skal ha blitt drept med kniv. Det er fortsatt ikke klart hvem som drepte dem, men politiinspektør Bruno Asnicar i Cairns antyder at ingen er på frifot:

— Slik situasjonen er nå, er det ingen grunn til at folks la være urolige, utover det at dette er en tragisk hendelse, sier han på en pressekonferanse.

Politiet rykket ut til forstaden Manoora like før klokken 11.30 fredag formiddag da de fikk melding om at en kvinne var alvorlig skadd.

Mulig knivstikking

— Politiet fant likene av barna, alle i alderen 18 måneder til 15 år, da boligen ble gjennomsøkt, opplyser Queensland-politiet i en pressemelding.

Flere medier melder at barna ble knivstukket, men politiet har ikke bekreftet opplysningen. Lokalavisen Cairns Post skriver at barna skal ha blitt knivstukket og kvalt.

En 34 år gammel kvinne er brakt til sykehus med skader. Tilstanden hennes er stabil, og hun bistår nå politiet i etterforskningen, heter det videre.

- Ofrene var søsken

Det australske nyhetsbyrået AAP har snakket med kvinnens kusine, som forteller at alle barna var søsken, og at kvinnen var deres mor. Barnas 20 år gamle storebror fant sine brødre og søstre døde da han kom hjem til huset, ifølge AAP.

— Det er bare ikke til å tro. Jeg fikk akkurat vite om de stakkars barna, sier kusinen.

Sky News melder at en stefar også skal ha bodd i huset, men at det ikke er kjent hvor han befinner seg.

Politiet har kontroll

— Situasjonen er under god kontroll. Ingen andre i nærmiljøet bør ha grunn til bekymring, sier politiinspektør Bruno Asnicar.

Det er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet, påpeker han.

— Ingen får tilgang til åstedet før våre kriminalteknikere er ferdige, og før det er gjort, er vi ikke i stand til å fastslå noe, sier Asnicar.

Manoora ligger en ti minutters kjøretur unna sentrum av Cairns, en tropisk by med drøyt 150.000 innbyggere. Byen får besøk av mange utenlandske turister, ettersom den ligger i nærheten av Great Barrier Reef.

Tragedien er den andre som rammer Australia på under en uke. Mandag endte en dramatisk gisselsituasjon i Sydney med at to gisler ble drept. (©NTB)