Klokken 05.16 ble bildet lagt ut. Da skjønte den sittende presidenten at triumfen var i boks.

«Dette skjer på grunn av dere. Takk», skrev Obama.

Den republikanske utfordreren Mitt Romney vant i North Carolina og Indiana, delstater Obama seiret i for fire år siden, men var i realiteten sjanseløs etter som stemmene ble talt opp.

I mellomtiden hadde ekstatiske Obama-tilhengere startet feiringen for fullt på Demokratenes valgvake i Chicago. De ventet nå på en ny seierstale fra Barack Obama.

— Vi elsker dette! Vi er så oppspilte. Særlig for våre barnebarn. De bor i England, men nå har de en grunn til å komme tilbake. Denne seieren for Obama er enda viktigere enn den forrige, sier Gary og Candice Drimmer til NTB.

Jubelen sto i taket etter hvert som stadig flere positive resultater for president Obama ble offentliggjort på CNN.

I en oversikt fra nettstedet Real Clear Politics får Obama 284 valgmenn, mot Romneys 203. Det er ikke kåret noen vinner i Virginia, Florida og Nevada, mens stemmelokalene fortsatt er åpne i Alaska. Utfallet i disse delstatene vil imidlertid ikke få noen innvirkning på utfallet.

Forandring

— To perioder! Jeg elsker det. Det betyr forandring for hele verden. En positiv retning for hele verden. Dette er historie, sier Charles Watson i jungelen av jublende tilhengere som strømmer inn foran scenen der Obama om ikke lenge kommer ut for å holde sin andre seierstale.

VINNERNE: Gledestårer hos Demokratene.
REUTERS
TAPERNE: Tårer hos Republikanerne.
REUTERS

— Det er en historisk natt. Å gjenvelge Barack Obama sier mye om hvor USA har kommet. Koalisjonen han har bygget opp med forskjellige grupper sier mye om hvor landet står i dag. Vi er stolte for å være her i dag, sier John Sullivan, som er på valgvaken sammen med kona og sine to små døtre.

Handler om fremtiden

— Jeg har aldri følt meg bedre enn i kveld. Kanskje med unntak av da jeg ble far. Fordi dette dreier seg om mine barn og barnebarn. Det handler om fremtiden til dette landet. Nå er vi rett vei, sier Michael Lowen.

— Det er så fantastisk å få være del av dette. Dette er enda mer utrolig enn den første gangen han vant. I 2008 visste vi alle at han kom til å vinne. Denne gangen var vi ikke sikre på det. Jeg var redd helt til siste minutt. Men vi vant, og det er så deilig, sier Shelia Charles til NTB.