Den 71-årige skuespilleren risikerer fortsatt å bli dømt til fengsel i en lignende sak. Også denne er anket, og Imam er nå er fri mann i påvente av avgjørelsen.

Tidligere torsdag meldte en statseid egyptisk avis feilaktig at en ankedomstol hadde opphevet dommen på tre måneders fengsel.

Adel Imam omtales gjerne som araberverdenens mest berømte komiker. I løpet av sin 40 år lange karriere har han gjort narr av politikere og andre mektige personer av alle slag. Det siste året har han imidlertid måttet tåle kritikk for ikke å ha støttet protestene som førte til at Hosni Mubarak måtte gå av som president i februar i fjor.

I sine mer alvorlige filmer er han mest opptatt av kritikk mot ytterliggående islamisme.

Hundrevis av demonstranter samlet seg torsdag foran rettslokalene for å vise sin støtte til Imam. Samtidig ropte enkelte forbipasserende at skuespilleren burde fengsles.

Adel Imam ble dømt til tre måneders fengsel få uker etter at Det muslimske brorskapet vant flertall i nasjonalforsamlingen. Blant liberale og venstreorienterte egyptere har dommen skapt frykt for at islamistene vil innføre lover som vil kneble ytringsfriheten og ramme kulturlivet.