Ni av de tolv som er hardt skadd, omtales som svært alvorlig skadd, opplyser Michel Fuzeau, prefekt i Essonne. Flere mennesker satt fredag kveld fortsatt fastklemt inne i togvraket. Først ble det meldt at åtte personer var døde, men det er senere nedjusert.

— Dødstallet utvikler seg stadig på dette tidspunktet, og dessverre kommer det sannsynligvis til å stige, sier innenriksminister Manuel Valls etter ulykken sør for Frankrikes hovedstad tidlig fredag kveld. Valls oppga antallet døde til å være syv.

Myndighetene i regionen opplyser at alle nødetater er satt inn for å håndtere ulykken, som fant sted i en forstad rundt 26 kilometer sør for Paris.

Regiontoget, som kjører noe saktere enn de raskeste ekspresstogene i Frankrike, var på vei til byen Limoges da det sporet av sør for Paris, opplyser jernbaneselskapet SNCF.

Flere hundre om bord

Det skal ha vært omkring 385 passasjerer om bord i toget da det sporet av, ifølge SNCF.

— Dette er en katastrofe, sier SNCFs toppsjef Guillaume Pepy.

Fire av vognene sporet av og ligger smadret mot plattformen på stasjonen i Brétigny-sur-Orge, melder BBC. Årsaken til ulykken er ennå ikke kjent.

President François Hollande ankom fredag kveld ulykkesstedet for selv «å se omfanget av tragedien og for å vise sin støtte til nødetatene», ifølge hans kontor.

Passasjer Marc Cheutin forteller til nyhetsbyrået AFP at han måtte gå over «en person med avkappet hode» på vei ut av togvognen.

— Kort tid etter avgang, etter at jeg hadde kommet i gang med å lese boken mi, ristet det først i vogna jeg satt i. Deretter kom det nok en rystelse, og vognen ble løftet opp. Til slutt havnet vogna på siden, forteller 57-årige Cheutin.

«Panikk»

En av de overlevende forteller til fjernsynskanalen BFM at det ristet og smalt i toget før det kolliderte inn i stasjonen.

— Vi vaklet voldsomt, vi måtte klamre oss fast i setene våre. Det må ha vart i 15 sekunder, sier passasjeren, som tilføyer at toget var fullt av røyk.

Borgermesteren i Brétigny, Bernard Decaux, sier til avisen Le Parisien at folk løper i alle retninger ved ulykkesstedet.

— Det er ren panikk, sier han til avisen, og tilføyer at situasjonen er uoversiktlig.

Passasjerer franske medier har snakket med, sier toget kjørte uvanlig fort da det nærmet seg stasjonen. Flere medier melder at passasjerer fortsatt sitter fastklemt inne i togvraket.

— De fleste med mindre alvorlige skader er tatt hånd om. Vi er nødt til å tømme vognene helt for å finne ut om det er flere ofre, sier den lokale politikeren Michel Pouzol til Reuters.

- Høy fart

Mange har lagt ut bilder av det skadde toget på den sosiale nettverkstjenesten Twitter. Et bilde publisert på nettsidene til avisen Le Parisien viser en av togvognene smadret mot en togplattform på stasjonen Bretigny-sur-Orge.

— Toget kjørte inn på stasjonen i høy fart. Det delte seg i to av ukjente årsaker. En del av toget fortsatte å rulle, mens det andre ble igjen på perrongen, ifølge en kilde i politiet som AFP har snakket med.

En kilde i SNCF hevder overfor AFP at ulykken verken skyldtes en kollisjon eller et fartsproblem.

Er du i nærheten av ulykkesstedet? Send e-post til 2211@bt.no!