Inderne, som tilhører Bnei Menashe-samfunnet, har fått tillatelse av israelske myndigheter til å komme tilbake til sine angivelige røtter.

De sier de er etterkommere av ti stammer som bodde i kongedømmet Israel, men som ble spredt etter en assyrisk invasjon rundt år 700. I moderne tider har de bodd i nordøstlige India, nær grensen til Myanmar.

Over 1.700 Bnei Menashe-medlemmer bor allerede i India, og ytterligere over 7.000 har søkt om å få vende tilbake. Stemningen på Ben Gurion-flyplassen var feststemt, og familiemedlemmer hadde møtt opp for å ta imot de 50 nyankomne.

— Medlemmene av denne stammen har aldri glemt hvor de kom fra, og vi er glade for å kunne hjelpe dem tilbake, sier Michael Freund i hjelpegruppen Shavei Israel.

Israelske myndigheter godkjente i oktober søknadene fra rundt 275 medlemmer av samfunnet, for første gang siden 2007.

Kritikere har vist til at inderne er brukt til politisk spill, for å øke antallet bosettere på Vestbredden. I 2003 ble et slikt prosjekt stoppet av daværende innenriksminister Avraham Poraz, da det ble klart at flertallet av 1.500 nyankomne indere var blitt sendt til de mest ekstreme bosetningene i Gaza og Vestbredden.