Tiåring overlevde

103 mennesker omkom da et fly krasjet på Tripoli flyplass i Libya onsdag. Nærmest ved et mirakel overlevde en ti år gammel nederlandsk gutt.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Flyet var på vei fra Sør-Afrika til Libya da det onsdag morgen styrtet under et landingsforsøk, ifølge en talsmann. Flyet skal ha krasjet kun en meter fra rullebanen.

Redningsmannskapene skal ha funnet flyets ferdskriver og taleregistrator, den såkalte svarte boksen, ifølge det libyske nyhetsbyrået JANA.

Det libyske flyet ble nærmest smadret i det voldsomme sammenstøtet med bakken, og oppflerrede metallbiter og flydeler lå spredt over et større område.

Tiåring overlevde Ifølge en talsmann for flyplassen har en gutt på ti år fra Nederland mirakuløst ha overlevd styrten. Ifølge myndighetene er ikke tiåringen alvorlig skadd. Han ble onsdag operert for flere beinbrudd på et sykehus i Tripoli, ifølge nederlandske myndigheter.

93 passasjerer og 11 besetningsmedlemmer var om bord flyet, opplyser libyske kilder.

Nederlandske de Telegraaf melder i kveld at det var 62 nederlendere om bord i flyet. Bare tiåringen overlevde.

Årsaken til flystyrten er foreløpig ikke kjent.

Les også

103 drept i flystyrt i Libya

Utelukker terrorisme Libyske myndighetene sier imidlertid at de utelukker terrorisme som årsak til ulykken.

Utenriksdepartementet tok onsdag kontakt med den norske ambassaden i Libya for å undersøke om nordmenn kan ha vært om bord i flyet, skriver NRK på sine nettsider.

Onsdag vil franske etterforskere reise til Tripoli for å hjelpe til med etterforskningen etter styrten. 22 libyere og 61 nederlendere skal være blant de drepte.

Andre store ulykke Flyet tilhører Afriqiyah Airways og skal være av typen Airbus A330-200. Flyet hadde bare vært i drift siden august i fjor.

Dette er den andre store ulykken med en Airbus A330-200 på under et år.

1. juni i fjor styrtet en Air France-maskin på vei fra Brasil til Frankrike med 228 mennesker om bord. Flere passasjerer var fra Hordaland. 51 av de omkomne er funnet. Årsaken til ulykken er fortsatt ikke kjent.

Publisert: