Slik blir Harry og Meghans bryllupsdag

I dag skal Storbritannias prins Harry gifte seg med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle. Det blir en tettpakket dag både for brudepar og gjester.

BRYLLUP: I november i fjor ble forlovelsen mellom Storbritannias prins Harry og skuespilleren Meghan Markle offentliggjort. Lørdag gifter de to seg i Windsor like utenfor London.
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Det er meldt sol og rundt 17 grader når bryllupsseremonien begynner i St. George's Chapel i Windsor Castle klokken 13 norsk tid (Klokken 12 lokal tid. Alle øvrige tider i denne artikkelen er i norsk tid, journ.anm.).

Det formelle programmet begynner likevel allerede klokken 10, når de 2.640 representantene for det britiske folket som er invitert inn på slottsområdet, vil begynne å komme.

Brudgom til fots

Fra klokken 10.30 vil de første av de 600 bryllupsgjestene ankomme kapellet med buss. Alle gjestene, bortsett fra kongefamilien, skal være i kapellet innen klokken 12.

De første medlemmene av kongefamilien vil komme til kapellet klokken 12.20. Ved disse tider vil også bruden Meghan Markle og hennes mor Doria Ragland reise fra Clivenden House hvor de har tilbrakt natten før bryllupet.

Brudgom prins Harry vil ankomme kapellet sammen med sin forlover, prins William, rundt klokken 12.45. De to vil sannsynligvis komme til fots, og vil dermed trolig vinke til representantene for det britiske folket som står utenfor kapellet.

Dronning Elizabeth vil være den siste av medlemmene i kongefamilien som ankommer bryllupet. Hun vil trolig være i kapellet rundt fem minutter før vielsen starter.

Bruden Meghan Markle vil være fremme ved kapellet klokken 12.59 sammen med sin mor. Selve vielsen starter klokken 13 og er ventet å vare i omtrent en time.

BILDE: Det er laget et bilde av prins Harry og Meghan Markle i et kjøpesenter i Windsor. Lørdag skal de to gifte seg i St. George's Chapel i Windsor Castle.

Prosesjon etter vielsen

Når vielsen er over i 14-tiden, vil det nygifte paret komme ut på trappen utenfor kapellet, før de går om bord i en hestevogn. Her vil det bli en 25 minutter lang prosesjon, hvor paret vil vinke til folket som har møtt opp utenfor kapellet.

Etter prosesjonen er den offentlige delen av programmet over.

Alle gjestene som var til stede i kirken, vil deretter gå til en mottakelse i St. George's Hall.

På kvelden er det privat fest for 200 spesielt inviterte venner og familie i Frogmore House. Her er både gjestelisten og hvem som skal opptre hemmelig, men ryktene nevner blant andre Spice Girls, Elton John, Sam Smith og Ed Sheeran som aktuelle kandidater.

Publisert
  1. Bryllup
  2. Kongelig bryllup
  3. Kongelige
  4. Prins Harry

Les mer om dette temaet

  1. Prins Charles skal følge Meghan opp kirkegulvet

  2. Prins Harry og Meghan: Klart for årets bryllup

  3. Meghan Markle feirer jul med dronningen

  4. Symbolet Meghan Markle blir møtt med rasisme