Minst åtte drept i selvmordsangrep mot kirke i Pakistan

Minst åtte mennesker er drept og 42 er såret i et selvmordsangrep mot en metodistkirke i Quetta i Pakistan. IS hevder å stå bak.

Publisert Publisert

SELVMORDSANGREP: Pakistans kristne minoritet har vært utsatt for flere angrep tidligere. Søndag ble minst åtte mennesker drept i et selvmordsangrep mot en kirke i Quetta i Pakistan. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Tilstanden til flere av de sårede er kritisk, opplyser sykehuskilder og lokale myndigheter.

Ifølge politisjefen i Balutsjistan-provinsen, Moazzam Jah, angrep to selvmordsbombere kirken under søndagsmessen. Den ene av dem ble skutt og drept av politifolk utenfor, mens den andre greide å ta se fram til kirkedøren der han utløse sprengladningen.

– Politiet reagerte raskt og hindret angriperne fra å ta seg inn i hovedrommet, sier Jah.

Politisjefen i Quetta, Abdur Razzaq Cheema, opplyser at det jaktes på to mulige medskyldige, men det er ikke kjent hvem dette er.

Fullsatt kirke

Rundt 250 mennesker deltar vanligvis under søndagsmessen i kirken, men ettersom det nærmer seg jul var det rundt 400 til stede da angriperne slo til.

– Takk Gud! Dersom terroristene hadde lyktes med planen sin, hadde over 400 dyrebare liv vært i fare, sier innenriksministeren i provinsen, Sarfraz Bugti.

FULLSATT KIRKE: Minst åtte mennesker ble drept og 30 såret da to selvmordsbombere slo til mot en fullsatt kirke i Quetta i Pakistan søndag. Foto: AP / NTB scanpix

Lokale TV-stasjoner viser kvinner og barn som blir hjulpet ut av kirken og et stort antall sykebiler og politibiler på stedet.

Den ytterliggående islamistgruppa IS tar i en kunngjøring formidlet via sin nyhetstjeneste Amaq på seg ansvaret for angrepet.

IS tar imidlertid ofte på seg ansvaret for slike terroraksjoner, også når andre står bak.

MANGE BARN: Det var mange barn blant de rundt 400 kirkegjengerne som ble offer for et selvmordsangrep i Quetta i Pakistan søndag. Foto: AP / NTB scanpix

Minoritet

Rundt 1,6 prosent av Pakistans 200 millioner innbyggere er kristne men har lenge blitt diskriminert og må blant annet nøye seg med dårlig betalte jobber.

Kristne har også blitt offer for blasfemianklager i det muslimske Pakistan, og har i likhet med andre religiøse minoriteter blitt gjenstand for angrep.

I påsken i 2016 ble over 70 mennesker drept, blant dem mange barn, da en selvmordsbomber sprengte seg i en park i Lahore. En fraksjon av pakistansk Taliban, Jamaat ul Ahrar, tok på seg ansvaret for angrepet.

Quetta har lenge vært hovedsete for den afghanske Taliban-ledelsen og pakistanske myndigheter anklages for å lukke øynene for nærværet.

Publisert