Uttalelsen kom idet forhandlerne fra regimet i Damaskus og deler av opposisjonen var i ferd med å pakke sammen og avslutte forhandlingene som de siste dagene har foregått i Genève.

— Verken i denne runden eller i den neste vil de få noen innrømmelser fra Syrias delegasjon, sa Syrias informasjonsminister Omran al-Zohbi til en gruppe regimevennlige demonstranter utenfor FNs europeiske hovedkvarter i Genève.

Mange drept

Nesten 1900 mennesker er drept i Syria mens den siste runden med forhandlinger har foregått i Sveits, melder den syriske aktivistgruppen SOHR.

Den siste forhandlingsrunden i Sveits, kalt Genève 2, begynte 22. januar og ble avsluttet fredag.

Av de nesten 1900 drepte var 498 sivile, ifølge SOHR. På regjeringssiden har 515 soldater blitt drept, mens 854 væpnede islamister og andre opprørere er drept i kamp med regimestyrker eller seg imellom.

Beskjedent

Forhandlingene har gjort liten fremgang, men har vekket et håp om en løsning på landets borgerkrig, ifølge FNs spesialutsending Lakhdar Brahimi.

— Dette er en meget beskjeden begynnelse, men det er en begynnelse vi kan bygge på, sa Brahimi til journalister.

— Partene diskuterte en landsomfattende stopp i kampene for å slippe til humanitær bistand, sier Brahimi og legger til at partene også er forpliktet til å diskutere full inkludering av Genève-kommunikeet.

Representanter fra det syriske regimet og eksilopposisjonen går nå hver til sitt, men har planer om å møtes til en ny runde ved forhandlingsbordet 10. februar.

Partene er steile, og det har ikke engang vært mulig å oppnå enighet om fri passasje for hjelpesendinger til den beleirede byen Homs, konstaterte Brahimi.

Ny runde

— Jeg håper at vi i neste runde, når vi kommer tilbake, vil være i stand til ha mer strukturerte diskusjoner, sa en tydelig frustrert Brahimi.

FNs Syria-utsendinger legger ikke skjul på at han er «svært, svært skuffet» over at en nødhjelpskolonne fra FN fortsatt står og venter utenfor den opprørskontrollerte delen av Homs, der sivilbefolkningen sulter.

Lyspunkt

Et lite lyspunkt i forhandlingene kom onsdag, da partene ble enige om å ta utgangspunkt i et dokument fra 2012 som tar til orde for å danne en overgangsregjering i Syria.

Hvem som eventuelt skal delta i en slik regjering, er partene derimot ikke enige om.

Torsdagens forhandlingsmøte åpnet med en heller uvanlig enighet da de to delegasjonene holdt ett minutts stillhet for de anslagsvis 130.000 som er drept i den tre år lange borgerkrigen.

Splittet

Mens det var ett minutts stillhet i Genève, tiet slett ikke våpnene i Syria. Opprørerne slutter ikke opp om forhandlingene og vil ikke ha noe å gjøre med Nasjonalkoalisjonen som forhandler.

Nasjonalkoalisjonen representerer kun deler av eksilopposisjonen, og har heller ikke støtte fra opposisjonen inne i landet.

Splittelsene i opposisjonen og blant de ulike opprørsgruppene har gjort det umulig å danne felles front mot president Bashar al-Assads regime, og det er derfor også høyst uklart om eventuelle avtaler inngått i Genève vil bli respektert.