Magnus Härenstam er død

Skuespiller Magnus Härenstam (73) døde lørdag etter å ha vært kreftsyk i lang tid. Han var mest kjent for nordmenn som sjefen i «Fredrikssons fabrik».

Publisert Publisert

FREDRIKSSONS FABRIKK: Magnus Härenstam som fabrikkeier Fredriksson, her sammen med Anne Marie Ottersen, Britt Elisabeth Haagensli og Elsa Lystad, som spilte syersker i den populære tv-serien. Foto: Frode Pedersen / Aftenposten

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det var familien til Härenstam som selv meldte om dødsfallet lørdag kveld. I en egen minneside på Facebook skriver familien:

— Det er med sorg i hjertet at vi meddeler at vår elskede Magnus i ettermiddag, lørdag 13. juni, har avgått med døden av følgene etter sin kreftsykdom. Magnus fikk fredfullt sovne inn hjemme omgitt av oss, skriver familien i sin kunngjøring.

Kjent programleder og skuespiller

Magnus Härenstam var i fem tiår kjent som programleder og skuespiller på film, TV og teater.

I Norge ble han spesielt kjent i NRK-serien «Fredrikssons fabrik» som gikk fra 1990 til 1993. I Sverige fikk han sitt store gjennombrudd med barneprogrammet «Fem myror är fler än fyra elefanter» hvor han sammen med Brasse Brännström og Eva Remaeus lærte en hel generasjon både alfabetet og å telle.

Rørt over varme ord

— I vår store sorg og savn er vi i familien rørt over alle kjærlige og varme ord vi får om Magnus, både fra venner og familie, men også fra allmennheten. Det gir oss glede og det føles naturlig å forsøke å samle disse på ett sted. Det ville Magnus likt, skriver familien videre på Facebook-siden.

Publisert