Over 40 drept i flyangrep nær Damaskus

Over 40 sivile, flere av dem barn, ble drept da Assad-regimets flyvåpen bombet et opprørskontrollert område øst for hovedstaden Damaskus fredag, ifølge en syrisk aktivistgruppe.

Publisert Publisert

MASSAKRE: En mann bærer et såret barn etter det aktivister sier var et bombeangrep utført av regimets flyvåpen i sentrum av Hamoria, øst for Damaskus, fredag. Foto: Msallam Abd Albaset / Reuters / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Tallet på drepte i massakren som ble begått av regimets bombefly mot landsbyen Hamoria i Øst-Ghouta, har steget til 42, seks av dem er barn, sier Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som holder til i London.

Ifølge De lokale koordinasjonskomiteene (LCC), en grasrotbevegelse av opposisjonelle, var angrepet blant annet rettet mot et torg hvor folk var samlet i forbindelse med fredagsbønnen. Opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Syrias flyvåpen begynte å bombe områder som opposisjonen kontrollerer, sommeren 2012, og menneskerettsgrupper har anklaget regimet til president Bashar al-Assad for ikke å skille mellom sivile og militære mål.

Opprørskontrollerte Øst-Ghouta har vært beleiret av hæren i over et år, noe som har ført til at titusenvis av sivile ikke har fått nok forsyninger av mat og medisiner, skriver nyhetsbyrået AFP.

Ifølge FN er over 200.000 mennesker drept siden borgerkrigen i Syria brøt ut etter det som startet som fredelige demonstrasjoner mot regimet i 2011.

Publisert