En minibuss med 11 personer av en gruppe på 20 personer fra Valdres Folkehøgskule var i minibussen da den kolliderte med en lastebil i Nanyuki, nord for hovedstaden Nairobi i Kenya, skriver VG. De pårørende er informert.

Politiet opplyser at en lastebilsjåfør mistet kontrollen over kjøretøyet under en forbikjøring, og kolliderte med minibussen da han havnet i motsatt kjøreretning, skriver den kenyanske avisen The Laikipian.

Åtte personer ble brakt til sykehus etter ulykken, og søndag ble de flyttet til et større sykehus i hovedstaden Nairobi.

— Det gjør logistikken og oppfølgingen av de involverte elevene bedre, opplyser folkehøyskolen på sine nettsider søndag.

Tilstanden skal være stabil for de åtte skadde. Én av personene som var involvert i ulykken ble ikke fysisk skadd.

Foreldres mareritt

— Det går etter forholdene bra, men det er klart at hun er sterkt preget over av å ha mistet to klassevenninner og at flere i klassen er hardt skadd. Våre tanker går til de som har mistet sine og pårørende til de hardt skadde, forteller Harald Flaten som er far til én av elevene på ulykkesbussen til Firda.

Han sier at å oppleve en sånn ulykke er alle foreldres mareritt. Hans datter Marte Kristine kom fra hendelsen med en brukket arm, men har mistet to av sine klassekamerater.

Kriseteam på vei

Et kriseteam fra UD og en prest fra Sjømannskirken er på vei for å bistå elever og ansatte.

— Vi har et kriseberedskapsteam på fem stykker her. UD er varslet, og tre personer er på vei ned for å bistå elever og ansatte. De er ventet til Kenya søndag, sier Rindal som også reiser til Kenya søndag.

Sjømannskirken forbereder seg på å ta vare på pårørende og etterlatte.

— Vi har dirigert vår sjømannsprest som dekker området sør for Sahara til Kenya. I tillegg er en sjømannsprest fra London på vei. Situasjonen er uoversiktlig, også for oss, sier beredskapsleder Petter Skants i Sjømannskirken til Oppland Arbeiderblad.

Rektoren ønsker ikke å gå ut med kjønn og alder på de to som er omkommet.

Én lærer og én lokal representant var sammen med elevene i minibussen.

Slutt på turene

Elevene dro fra Norge 12. februar for å drive med blant annet friluftsliv og bistandsarbeid i Kenya og Tanzania, i tillegg til fjellklatring i Mount Kenya ved Nairobi.

Folkehøyskoleelevene skulle tilbake til Norge 6. mars. Rindal kan ikke si noe om når de første vil komme hjem, men sier til Stavanger Aftenblad at han regner med at det vil skje før den fastsatte hjemreisedatoen.

For to år siden omkom en 18 år gammel gutt fra Vennesla i en lignende trafikkulykke i Kusumi i Kenya. Minibussen elevene satt i, ble påkjørt av en lastebil. 18-åringen var med på en skoletur i regi av Kvadraturen skolesenter i Kristiansand. Skolesenter sluttet med skoleturer til Kenya etter ulykken.