Slik beskriver Melaine Trump ektemannen

Cleveland: Ekteparet Trump fikk et kort øyeblikk sammen på scenen i Cleveland da Donald introduserte Melania som taler på Republikanernes landsmøte.

PÅ SCENEN: Donald Trump introduserte konen Melania da hun talte til landsmøtet mandag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Mens Queens «We are the champions» runget over salen, dukket Donald Trump overraskende opp på scenen på møtets første dag. Mens han selv skal tale når møtet avsluttes på torsdag, var det bare snakk om en liten gjesteopptreden denne gangen.

— Vi kommer til å vinne. Vi kommer til å vinne stort. Tusen takk, mine damer og herrer. Det er en ære å introdusere USAs neste førstedame, sa Trump i det flere mener er hans korteste tale noensinne

Deretter inntok konen hans talerstolen i Cleveland, i en tale som var det programpunktet det var størst forventninger til på landsmøtets første dag.

Tøff, rettferdig og omtenksom

Melania Trump trakk frem krigsveteranene og hyllet dem for det de har ofret for landet, og flere ganger forsikret hun tilhørerne om hvor høyt både hun og ektemannen elsker USA.

Hun fremhevet naturlig nok de egenskapene hun setter pris på - og håper velgerne vil sette pris på - ved ektemannen.

— Donald vil representere hele folket, ikke bare deler av folket. Han gir ikke opp. Hvis dere vil ha noen som kjemper for dere og for landet, kan jeg forsikre dere om at han er den rette mannen, sa hun.

— Donald har alltid vært en utrolig leder, og nå skal han jobbe for dere. Hans suksess taler for seg.

Fortalte sin historie

Som Trump selv hadde hintet om tidligere på dagen, snakket slovenskfødte Melania om kjærligheten til USA og fortalte om den dagen hun ble amerikansk statsborger, noe hun omtalte som «det største privilegiet på jorden».

Den tidligere modellen sa at hun som førstedame vil bruke den privilegerte posisjonen til å hjelpe dem som trenger det aller mest: kvinner og barn.

— Vi må sørge for at alle barn får best mulig skolegang.

Det var også rom for mer enn slagordpregede utsagn om den sterke mannen og store lederen hun mener Trump er og vil bli.

— Han er tøff når det trengs, men han er også rettferdig og omtenksom. Det er ikke alltid denne omtanken blir lagt merke til, men den er åpenbar for alle som vil se. Det er en av grunnene til at jeg ble forelsket i ham, fortalte Melania.

Savnet anekdoter

Kommentatorene på CNN var likevel umiddelbart litt uenige om hvorvidt hun lyktes med å skape et mer personlig bilde av ektemannen Donald Trump, ikke bare forretningsmannen og kandidaten Trump. Noen savnet anekdoter fra privatlivet og om kjærlighetshistorien mellom de to.

Melania avsluttet talen med å proklamere at Trump er klar til å «tjene og lede» og ba Gud velsigne både de fremmøtte og hele USA. Deretter var det igjen tid for Queens verdenskjente refreng, og Trump fulgte henne ned fra scenen igjen.

Publisert: