Togkollisjon i Sør-Italia

27 mennesker er omkommet i frontkollisjonen mellom to tog i Puglia i Italia.

Publisert Publisert

FRONT MOT FRONT: To passasjertog kolliderte på et singelspor mellom Ruvo og Corato utenfor Bari. Det er meldt om mange døde. Foto: NTB SCANPIX

  • Christian Nicolaisen
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

De første meldingene fra ulykkesstedet anslo minst ti døde, men tallet har steget siden det. Onsdag melder det italienske nyhetsbyrået ANSA at 27 personer er bekreftet omkommet etter ulykken. I tillegg ble 50 personer skadd da de to togene kolliderte front mot front i Puglia i Sør-Italia.

Ulykken skjedde på en rett ettsporstrekning i 11-tiden tirsdag, der de to togene kjørte på det samme sporet og braste inn i hverandre i stor fart. Alle de døde satt i de to fremste vognene i togsettene, som besto av fire vogner hver.

Redningsarbeidet utenfor Bari fortsatte hele tirsdag, og mange ofre var utpå ettermiddagen fortsatt fanget i togvrakene.

De to togene som kolliderte, tilhører det lokale privateide togselskapet Ferrotramviara Spa, ifølge det nasjonale jernbaneselskapet Ferrovia dello Stato.

— Noen av vognene er fullstendig smadret, og redningsarbeidere jobber nå med å berge ut passasjerer. Mange er skadd, og jeg tror mange er døde, sa Riccardo Zingaro, sjef for trafikkpolitiet i Andria til journalister på stedet.

KRASJ: Her er ett av bildene som italiensk brannvesen har lagt ut etter togulykken. Foto: NTB

Nyhetsbyrået ANSA melder at 18 personer er innlagt på sykehus etter togkollisjonen. Ti av disse skal være kritisk skadet.

  • Les: Litteraturprofessoren fikk tildelt millioner for å forske på justismord. Rapporten er full av feil og overdrivelser.

Ukjent årsak

Årsaken til at de to togene kjørte på samme spor, er ikke kjent. Men sammenstøtet har vært voldsomt. Metallbiter er spredd ut over et stort område.

Etterforskerne sier at minst ett av togene kjørte svært fort, og det kan ikke utelukkes at ulykken skyldes menneskelig feil. Et av togene skulle ha ventet på grønt lys ved stasjonen før ulykkesstedet.

KNUST: Flere vogner ble helt knust i sammenstøtet tirsdag. Mange pendlere og studenter skal ha vært om bord i toget. Foto: NTB

— Dette er en tid for tårer. Vi vil ikke hvile før vi har klarhet i hva som har skjedd, sa Italias statsminister Matteo Renzi til pressen i Milano kort tid etter kollisjonen.

VG skriver at Utenriksdepartementet så langt ikke har fått beskjed om at nordmenn er involvert i ulykken.

Panikk og kaos

La Repubblica rapporterer tirsdag om panikk og kaos på ulykkesstedet. Pendlere og studenter er blant dem som skal ha vært om bord på toget. Også et lite barn er hentet ut av vraket og fraktet til sykehus i helikopter.

ÅSTEDET: Slik så det ut på ulykkesstedet etter ulykken. Foto: NTB/Scanpix

Bilder fra stedet viser store ødeleggelser i begge togenes fremste vogner etter et voldsomt sammenstøt.

Klokken 14.20 meldte nyhetsbyrået Ansa om at passasjerene skal være innestengt i togvognene.

Redningsmannskapene er på plass og sier til avisen La Repulica at de jobber på spreng med å hjelpe.

Samferdselsminister i Italia, Graziano Delrio har uttrykt sin støtte til de involverte selskapene.

Publisert
BT anbefaler

Se Ingebrigtsens første Brann-intervju

Kåre Ingebrigtsen tar over som hovedtrener i Brann.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Politiet rykket ut da de fikk melding om dette

  2. Huseklepp reagerer etter nok en nedslående beskjed: – Veldig rart

  3. Avlyste fester, kurs og kontrakter: Slik skal de unngå smitte i fadderuken

  4. «Å stenge utestader er feil medisin og kostar folk jobben.»

  5. – Ferie pleide å handle om å ikke gjøre noe

  6. Bartender smittet i Haugesund – kommunen etterlyser pubgjester