Åtte siktet etter massakre

Åtte personer ble onsdag siktet i forbindelse med et angrep på en forlovelsesfest i Tyrkia som kostet 44 mennesker livet.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

De siktede kommer fra samme landsby som ofrene for massakren og var i slekt med noen av dem. En av dem er bare 14 år gammel.

Flere av dem er medlemmer av en statsstøttet militsgruppe som myndighetene bruker i kampen mot kurdiske separatister, og ifølge innenriksminister Besir Atalay er det medlemmer av gruppen både blant ofrene og blant gjerningsmennene.

Militsene har vært nyttige for regjeringen i krigen mot kurderne, men i økende grad er de også skyldige i forbrytelser som narkotikasmugling, voldtekt, kidnapping og drap. 70.000 mennesker er medlemmer av dem.

Menneskerettighetsgrupper har lenge krevd at de oppløses, ikke minst fordi de bruker sin status til oppgjør mellom familier og til å overta jordeiendommer.

Under mandagens angrep stormet en større gruppe væpnede menn forlovelsesfesten og skjøt vilt rundt seg. 44 mennesker ble drept, blant dem bruden, brudgommen, hans foreldre og imamen som ledet seremonien.

HOLDER VAKT: Utenfor landsbyen der massakren skjedde holder nå tyrkiske soldater vakt.
Publisert