Skuespillere skulle late som de har ebola, mens leger, sykepleiere og ambulansetjenesten skulle «behandle» dem på hemmelige steder rundt om i landet.

Deretter holder regjeringens krisekomité Cobra et simulert møte, opplyste det britiske helsedepartementet i en uttalelse lørdag formiddag.

— Offentligheten kan ha tillit til at vi har planlagt vår beredskap for ebola i flere måneder siden utbruddet startet i Vest-Afrika, sier en talsperson i departementet.

— Det er avgjørende at vi tester disse planene på en så realistisk måte som mulig - med ekte mennesker og i sanntid, heter det videre.

Ebola-epidemien har hittil i år kostet minst 4.000 menneskeliv, de aller fleste av dem i Liberia, Guinea og Sierra Leone.

Bare én person er hittil blitt behandlet for ebola i Storbritannia. Sykepleieren som ble evakuert hjem fra Sierra Leone, ble friskmeldt i september.

Storbritannia har innført en utvidet medisinsk sjekk for passasjerer som ankommer britiske flyplasser og togstasjoner fra ebolarammede områder.