Lokale aktivister oppga lørdag ettermiddag å ha funnet 79 døde mennesker, men senere på kvelden ble ytterligere 122 lik funnet. De fleste av dem ble funnet i hus og tilfluktsrom satt opp i huskjellere. Menneskene ser ut til å ha blitt skutt og drept av soldater som stormet bygningene. Blant de døde skal det være 13 kvinner.

På grunn av mangel på pressefrihet for ikke-statlige medier, er det umulig å bekrefte opplysningene fra uavhengig hold.

Harde kamper

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) oppga tidligere lørdag at det er funnet mellom 40 og 50 døde mennesker i nærheten av en moské i byen.

I tillegg ble minst 15 sivile, blant dem to kvinner og tre barn, lørdag drept i Daraya, som ligger like sørvest for Damaskus, ifølge SOHR i London.

Daraya har vært åsted for harde kamper ettersom regjeringshæren har forsøkt å knuse opprørernes tilholdssteder i og i nærheten av Damaskus.

Blodigste måned

Ifølge tall fra SOHR er flere hundre mennesker, blant dem både sivile og opprørskrigere, blitt drept som følge av hærens aksjoner i Daraya denne uken.

— Sikkerhetsstyrkene har satt i verk en arrestasjonskampanje. Innbyggerne er redde og frykter at det skal komme nok en sivil massakre i Daraya, uttaler en annen opposisjonsgruppe, De lokale koordinasjonskomiteene.

August skal med over 4.000 drepte være den blodigste måneden i den 17 måneder lange konflikten. Totalt har over 24.500 mennesker mistet livet i kampene mellom regjeringsstyrker og opprørssoldater, langt de fleste sivile, ifølge SOHR. FN anslår at mer enn 17.000 mennesker er drept i Syria-konflikten.