USA har siden 8. august angrepet de islamistiske opprørerne IS i Irak, like over grensa til Syria, og har i de siste tre dagene gjennomført 35 flytokt mot over 90 IS-mål i den heftigste bombingen siden kampanjen startet.

Men selv om hun vedgikk at USA og Syria har en felles fiende i IS, avviste talskvinnen Marie Harf i UD i Washington at de to er enige.

— Jeg vil sterkt tilbakevise ideen om at vi er på samme side når det gjelder hva vi gjør, sa hun til pressen mandag.

Hun understreket også at det «i Irak er en regjering som har bedt om hjelp og ønsket oss velkommen. Det er åpenbart ikke tilfelle i Syria».

Syriske fly bombet mandag IS-stillinger i Raqqa-provinsen i Nord-Syria for andre dag på rad, og flyene angrep også flere mål i Aleppo-provinsen.

— Det er selvfølgelig en god ting at IS-krigere blir tatt ut, punktum. Men jeg kommer ikke til å si at vi deler noe med det syriske regimet, understreket hun.

Harf la mye av skylden for IS' voksende tilstedeværelse på bakken på det syriske regimets egne aksjoner som hun sa bidro til at IS vokste fram ved siden av opposisjonsstyrkene som startet opprøret mot president Bashar al-Assad.

Men siden januar har IS også vært i kamp med de øvrige opprørsstyrkene etter at de reagerte mot islamistenes overgrep mot sivile og opprørere.