Den mistenkte gjerningsmannen er en 18 år gammel mann fra Hyvinge, opplyser politiet i en pressemelding lørdag morgen.

En 18 år gammel mann døde lørdag formiddag av skuddskadene etter nattens skytedrama. Tidligere er det meldt at en 18 år gammel kvinne har mistet livet.

Syv personer ble såret i hendelsen, blant dem en kvinnelig politibetjent. For en av de sårede er tilstanden kritisk.

Ifølge politiet hadde gjerningsmannen lagt seg i stilling på taket til et lavt butikklokale i en sentrumsgate i Hyvinge, en liten by 56 kilometer nord for hovedstaden Helsingfors.

Uten forvarsel åpnet han ild med gevær mot folk som befant seg utenfor restaurantene og utestedene i gaten. Etter skytingen flyktet mannen til fots.

Pågrepet

Politiet klarte i morgentimene lørdag å spore mannen opp og pågripe ham. Den mistenkte gjerningsmannen er en 18 år gammel mann fra Hyvinge, opplyser politiet i en pressemelding lørdag morgen.

Han ble pågrepet et par kilometer utenfor Hyvinge sentrum og skal ifølge politiet ikke ha gjort motstand da han ble pågrepet. Mannen har ikke noen kriminell bakgrunn.

Gjerningsmannen skal ha brukt to våpen under skytingen, og ifølge politiet hadde han ikke lisens for noen av dem. Politiet undersøker nå hvorvidt mannen hadde medhjelpere.

Etterforskningsleder Markku Tuominen sier det er ingen opplysninger som tilsier at den mistenkte gjerningsmannen kjente noen av personene han skjøt fra før.

Stillhet

Finlands finansminister Jutta Urpilainen sier han er sjokkert over hendelsen.

— Jeg ble virkelig sjokkert da jeg fikk høre om dette i morges. Jeg har selv slektninger i Hyvinge, og min første tanke var naturligvis om alt var bra med dem. Det er alltid veldig alvorlig når noen begynner å skyte uskyldige mennesker på gaten, sier han.

Urpilainens parti SDP innledet siste dag av sin partikonferanse lørdag med ett minutts stillhet for ofrene i Hyvinge.