Bildene ble offentliggjort tidlig fredag morgen, noen timer etter at FBI offentliggjorde de første bildene av de mistenkte.

sz2ca3d2.jpg
FBI
sz2ca3c6.jpg
FBI

Politiet tror de to plasserte en bag og en sekk med bombene, som var laget av trykkokere, ved målområdet mandag. Tre mennesker ble drept og 180 ble såret i angrepet.

En av de to mennene skal ha blitt pågrepet i Watertown nær Boston fredag morgen norsk tid.

— Bevæpnet og farlige

Begge de mistenkte er fanget opp av et overvåknings-kamera idet de beveger seg gjennom folkemengden i sentrum av Boston. Overvåkningsvideoen viser at de to mennenegår i samme retning medfå meters mellomrom.

Begge de to gikk med ryggsekk. Den ene hadde en svart caps på seg og solbriller, mens den andre hadde hvit caps. Mistenkte nummer to, som er avbildet med hvit caps, skal ha blitt sett i det han satte fra seg ryggsekken i målområdet bare minutter før bomben gikk av.

— Vi anser dem for å være bevæpnet og veldig farlige. Ingen bør oppsøke dem på egenhånd, sa Richard DesLauriers, som leder FBIs etterforskning, i går kveld.

Ber publikum om å ta kontakt

FBI oppfodret under pressekonferansen i går til å ta kontakt hvis man kjenner til de to mistenkte personene.

— Noen der ute kjenner disse mennene, enten som venner, naboer eller lignende. Vi ber dem om å ta kontakt med oss, sa DesLauriers.

På spørsmål om FBI vet noe om hva de to mistenkte har foretatt seg etter bombene smalt, svarte etterforskningslederen:

— Mistenkt nummer to gikk vestover i gaten, men det er alt vi vet pr. nå.

sz2ca3d6.jpg
FBI