Netanyahu talte til nasjonen kort tid etter meldingen om at bombekastergranater avfyrt fra Gazastripen hadde slått ned i Eshkol-regionen sør i Israel. Fire sivile israelere ble drept og tolv såret i angrepet som Hamas væpnede fløy raskt tok ansvaret for.

Like etterpå ble fem Hamas-opprørere skutt og drept i en skuddveksling like i nærheten av der granaten slo ned, ifølge israelske styrker. Opprørerne skal ha kommet inn i Israel via underjordiske tunneler.

— Israelske borgere kan ikke leve med trusselen fra raketter og dødstunneler, sa Netanyahu.

— Vi vil ikke stoppe bakkeoperasjonen uten å ødelegge tunnelene som kun har som formål å sørge for at våre innbyggere blir drept.

Han la til at krisen kun kan løses dersom Gazastripen blir demilitarisert.

Bedt om å flykte

Etter angrepene på israelsk side av grensen mottok tusenvis av palestinere i utkanten av Gaza by tekstmeldinger og telefonoppringninger fra den israelske hæren. Der ble de ble bedt om å flykte fra hjemmene sine.

— Innbyggerne på Gazastripen må fjerne seg fra områder hvor Hamas opererer fordi vi kommer dit og det vil bli smertefullt, sier militær stabssjef Benny Gantz ifølge AFP.

— For kort tid siden ringte vi og sendte tekstmeldinger til sivilbefolkningen i Shejaiya, Zeitun og østlige Jabaliya der vi ba dem om å evakuere øyeblikkelig mot sentrum av Gaza by, fortsetter Gantz.

Også innbyggerne i Beit Hanun og Beit Lahiya skal ha blitt bedt om å flykte av israelerne.

Rakett traff sykehus

Flere barn ble drept da raketter traff en lekeplass og Shifa-sykehuset på Gazastripen mandag.

Den første raketten traff en bygning nær hovedporten til Shifa-sykehuset, ifølge helsepersonell.

Lederen ved kirurgisk avdeling på Shifa-sykehuset opplyste til NTB at ingen ble drept i angrepet mot bygget som tilhører sykehuset, men at det dreier seg om lettere skader.

— Ingen ved Shifa-sykehuset ble drept, men noen av de ansatte ble lettere skadd. Men vi er fortsatt ikke sikre, understreket Sobhi Skaik.

Drept på lekeplass

Kort tid etter ble en lekeplass i flyktningleiren Shati ved stranda i Gaza by truffet av en rakett. De sårede og drepte ble fraktet til Shifa-sykehuset.

— Tolv barn er drept hittil. Åtte av dem var allerede døde og var i forferdelig forfatning da de kom til sykehuset. Fire døde nå nylig, sa Skaik etter angrepet.

AFPs journalist på stedet meldte først at raketten mot sykehuset så ut til å ha kommet fra en israelsk drone. Men den israelske hæren benekter dette, og sier Hamas sto bak begge rakettene.

— For kort tid siden skjøt terrorister i Gaza raketter mot Israel. En av dem traff Shifa-sykehuset i Gaza by. Den andre traff flyktningleiren Shati, skriver den israelske hæren på Twitter mandag kveld.

Mange drepte

Fem israelske soldater ble mandag drept i kamper i og rundt Gaza by. Til sammen har 48 israelske soldater mistet livet siden den israelske militæroperasjonen startet 8. juli som svar på Hamas' rakettangrep fra Gazastripen.

Med angrepene mot Eskhol-regionen har sju sivile blitt drept på israelsk side av grensen. På Gazastripen har minst 1.050 palestinere, de fleste av dem sivile, blitt drept i det samme tidsrommet.

Ifølge tall fra UNICEF er over 220 av de drepte palestinsk barn. Hele 194.000 traumatiserte mindreårige trenger nå umiddelbar krisehjelp, ifølge FNs barnefond. (NTB)