Offensiven i Helmand startet 19. juni da 800 Taliban-krigere rykket fram i Sangin-distriktet, der det er omfattende opiumsproduksjon og der det har vært konstant kriging i 13 år.

En talsmann for Afghanistans innenriksdepartement, Sediq Sediqqi, sa lørdag at Taliban-offensiven var stanset og planen om å legge under seg områder forpurret, og at 260 opprørere var drept. 28 afghanske soldater var drept, sa han.

Taliban-offensiven i Helmand har vært betraktet som sommerens viktigste test hittil for de afghanske sikkerhetsstyrkene før NATO-styrkene trekker seg ut.

Regjeringsstyrkenes motoffensiv for å gjenerobre områder Taliban hadde tatt i begynnelsen av offensiven, gikk langsomt fordi områdene var tungt minelagt.

En afghansk offiser sa tidligere lørdag at Taliban var presset tilbake også i tre andre distrikter, Kajaki, Nawzad og Musa Qala.

En talsmann for Taliban, Yousuf Ahmadi, avviste hærens påstander og sa at kampene fortsatte i Sangin.

NATO-styrkene forbereder seg på tilbaketrekning fra Afghanistan mot slutten av året, og de afghanske sikkerhetsstyrkene kjemper stadig oftere uten vestlig støtte.

Kampene i Helmand har skapt en viss frykt for destabilisering av landet mens politikerne i Kabul krangler om opptellingen etter valget. En av kandidatene, Abdullah Abdullah, anklager den andre, Ashraf Ghani, for massivt valgfusk.