Mesteparten av investeringen på 280 millioner euro skal gå til å fremskynde testing og produksjon av potensielle vaksiner for det dødelige viruset, melder nyhetsbyrået Reuters.

Pengene skal gå til prosjekter som støttes av Innovative Medicines Initiative (IMI), en offentlig-privat ordning som finansieres av EU-kommisjonen og legemiddelindustrien.

Kommisjonen skal bidra med 140 millioner euro, mens legemiddelfirmaene stiller med et tilsvarende bidrag i form av bemanning, varer og tjenester, ifølge det endelige dokumentet som ble kjent torsdag.

Ebolaepidemien har kostet rundt 5.000 mennesker livet i Vest-Afrika, men eksperter frykter tallet på ofre er langt høyere enn det Verdens helseorganisasjon WHO hittil har kunnet bekrefte. Investeringen understreker behovet for å få på plass medisinske nyvinninger, og da spesielt vaksiner, på rekordtid.

IMI har et samlet budsjett på 3,3 milliarder euro for perioden 2014 til 2024 og er dermed verdens største offentlig-private partnerskap i biovitenskapelig sektor.