Seremonien fant sted i parlamentet i Kiev.

Milliardæren og «sjokoladekongen» Porosjenko blir Ukrainas femte president siden landet ble uavhengig i 1991.

— Må anerkjennes

Når Petro Porosjenko lørdag blir innsatt som ny president i Ukraina, må Russlands president Vladimir Putin anerkjenne ham, sier USAs president Barack Obama.

I et intervju med NBC Nightly News sier Obama at han setter pris på det amerikanske samarbeidet med Russland på en rekke områder som Afghanistan-krigen og atomavtalen i Iran.

— Men det er behov for en løsning på situasjonen i Ukraina. Det krever at Putin anerkjenner at Ukraina har valgt Porosjenko som legitim president, og som blir innsatt lørdag, og at Putin bør arbeide direkte med Porosjenko og regjeringen i Ukraina for å forsøke å løse problemene mellom de to landene, sier Obama.

Russland må dessuten «stanse finansiering og bevæpning av separatister som har gått amok i den østlige delen av landet», sa Obama, med henvisning til opprøret øst i Ukraina der rundt 200 mennesker har blitt drept siden april.

— Hvis Russland begynner å innrette seg etter grunnleggende internasjonale prinsipper, er jeg sikker på at forholdet mellom USA og Russland blir bedret, sier Obama.

USA er under innsettelsesseremonien i Kiev i Ukraina lørdag representert ved visepresident Joe Biden.