En talsperson for det pakistanske militæret opplyser at angriperne ble drept etter flere timers kamp natt til mandag.

Minst 28 personer, inkludert ti mistenkte terrorister, ble drept i kampene på Junnah International Airport, som er en av Pakistans største flyplasser.

Taliban

Den pakistanske fløyen av Taliban sier at angrepet var hevn for lederen Hakimullah Mehsud som ble drept i et amerikansk droneangrep i november i fjor.

— Vi har gjennomført dette angrepet på flyplassen i Karachi. Det er en beskjed til den pakistanske regjeringen om at vi fortsatt er i live og kan reagere på drap på uskyldige personer i bombeangrep i landsbyene deres, sier talibantalsmann Shahidullah Shahid ifølge Reuters.

Han sier at pakistanske myndigheters tilbud om fredssamtaler kun er et «krigsverktøy».

Karachi, som er Pakistans største by, opplever jevnlig terrorhandlinger satt i verk av den pakistanske fløyen av Taliban og av andre ytterliggående grupperinger.

Minst 24 mennesker ble drept i kampene på Junnah International Airport, som er en av Pakistans største flyplasser.

Sikkerhetsstyrker gjenopptok aksjonen ved flyplassen i Karachi i 06-tiden mandag.

— Vi har gjenopptatt operasjonen og innkalt flere styrker, sier talsmann for den paramilitære sikkerhetsstyrken, Sibtain Rizvi.

Han la til at en politioffiser har blitt såret.

En reporter fra nyhetsbyrået AFP som er på stedet sier at skudd kunne høres fra innsiden av flyplassen og at soldater stormet inn.

- Tre angripere igjen

Sent søndag startet det første angrepet mot Jinnah internasjonale flyplass. Etter seks timers kamper mellom angripere og sikkerhetsstyrker meldte hæren i landet at situasjonen var over, og at alle de ti angriperne var drept.

Hærens talsmann Asim Bajwa skrev på Twitter tidligere at angriperne er «eliminert». Det skal ikke være store materielle skader på noen av flyene på lufthavnen.

Minst 24 mennesker omkom i kampene i Pakistans største by søndag og natt til mandag. Utenom de ti angriperne var fire av de drepte ansatte ved flyplassen og to av dem sikkerhetspersonell.

Ifølge Pakistans paramilitære styrke er det en gruppe utenlandske gjerningsmenn som står bak angrepet, blant dem etniske usbekere.

— Tre angripere sprengte seg selv i luften og sju ble drept av sikkerhetsstyrker, sier Rizwan Akhtar, regional leder for de paramilitære styrkene i en uttalelse på TV.

— Angriperne ser ut til å være usbekere, sier Akthar.

Angriperne var utstyrt med vester med eksplosiver, granater og panservernraketter.

Ifølge den pakistanske avisen Dawn News lot de væpnede mennene som de tilhørte sikkerhetspersonellet på flyplassen da de tok seg inn på området. De skal ha vært utstyrt med falske ID-kort.

SKADET: Redningsarbeidere flytter en skadet soldat utenfor sykehuset i Karachi.
REUTERS

— Ville kapre fly

Sikkerhetsstyrker omringet flyplassen og stengte veiene i området. Alle flyginger ble innstilt, og fly ble omdirigert.

Både politiet, hæren, paramilitære styrker og flyplassens egne sikkerhetsfolk var i aksjon på lufthavnen for å uskadeliggjøre angriperne.

En pakistansk etterretningskilde forteller at noen av terroristene forsøkte å kapre et fly uten å lykkes, ifølge den amerikanske avisa Washington Post. Minst fire væpnede menn skal ha blitt trengt opp i et hjørne nær flyet, hvor de havnet i en skuddveksling med sikkerhetsstyrker.

Terroristene skal ha vært utstyrt både med automatvåpen, granater, panservernraketter og vester fylt med eksplosiver.

— En av dem eksploderte da han ble skutt, forteller Bajwa.

Kraftige eksplosjoner

Det antas at angriperne delte seg i grupper og brukte minst to ulike veier inn til flyplassområdet. Minst to kraftige eksplosjoner ble utløst mens kampene pågikk.

— Jeg hørte intens skyting og så terroristene som skjøt mot sikkerhetsstyrkene. Jeg vet ikke mer enn det. Takk Gud for at jeg lever, sier øyenvitnet Sarmad Hussain.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet. Taliban-opprørere har stått bak lignende væpnede aksjoner rettet mot den pakistanske staten tidligere.

23 drept nær grensen

Også den sørvestlige delen av Pakistan ble rammet av et terrorangrep søndag. Her ble minst 23 mennesker drept i et angrep rettet mot sjiamuslimske pilegrimer i byen Taftan, nær grensa til Iran.

Så langt er det ikke noe som tyder på at det er noen forbindelsene mellom angrepene i Karachi og Taftan.

Angrepet i Taftan skjedde da en buss med pakistanske pilegrimer var på vei hjem etter å ha besøkt hellige, muslimske steder i Iran. Bussen hadde stanset ved en restaurant i Taftan.

— Så langt kan vi bekrefte at 23 personer er drept, deriblant flere sjiamuslimske pilegrimer og sikkerhetspersonell. Syv andre er såret, ifølge Akbar Durrani, innenriksminister i den sørvestlige Baluchistan-provinsen.

Taftan ligger like ved grensen til Iran, over 60 mil fra provinshovedstaden Quetta.

POLITI: Minst 21 mennesker ble drept på Jinnah flyplass søndag, blant dem er trolig alle angriperne.
REUTERS/ATHAR HUSSAIN