De fire nordmennene som ble drept under terrorangrepet i Algerie sendes hjem til Norge med fly onsdag morgen, opplyser kilder i Statoil til NRK.

— Vi forbereder hjemreisen til de døde, men vet ikke når det vil skje, sa pressetalsmann Bård Glad Pedersen tidligere tirsdag.

De fire drepte Statoil-ansatte som er blitt identifisert er Tore Bech (58), Hans M. Bjone (55), Alf Vik (43) og Thomas Snekkevik (35).

AMBASSADEN: Etter gisselaksjonen i In Aménas har Kripos brukt den norske ambassaden i Alger som sitt hovedkvarter.
SCANPIX
ANGREP: 37 utenlandske arbeidere ble drept i et terrorangrep mot gassanlegget In Aménas i Algerie nylig. Mandag ble det meldt om et angrep mot en gassrørledning sørøst i Algerie.
Scanpix

Victor Sneberg (56) fra Sandnes er fortsatt savnet, og den eneste av de Statoil-ansatte ved In Aménas som ikke er gjort rede for.

Kripos har gjort det klart at de blir i Algerie så lenge som nødvendig for å få brakt på det rene om Sneberg er blant de drepte.

Privat seremoni

Statoil opplyser at det vil bli en samlet, privat båreseremoni for de drepte ved ankomst på Gardermoen. Det vil også bli en minnestund i Håkonshallen i Bergen på mandag med de etterlattes beste i tankene.

Et team fra Kripos' ID-gruppe og en delegasjon fra den norske ambassaden i Alger skal ha planlagt en ny tur til In Aménas for å hente ut det som er igjen av gjenstander og eiendeler som tilhører nordmennene som jobbet på anlegget.

Etter det NTB erfarer planla Kripos turen onsdag, men dette er nå utsatt.

Ambassaden i Alger ønsker ikke å bekrefte denne opplysningen.

I alt var 17 Statoil-ansatte på gassanlegget da terrorister angrep for snart to uker siden. Av disse var 13 nordmenn, og åtte overlevende er kommet hjem.

Ventet i to dager

Kripos-ekspertene har ventet i to dager på de siste ofrene etter terrorangrepet mot gassanlegget In Aménas. Det er fremdeles flere savnede, men det er også flere drepte som ennå ikke er brakt inn fra In Aménas til Alger for identifiseringsundersøkelser.

— Vi vet ikke hvorfor det drøyer, men ID-gruppen venter fremdeles på å få inn de siste av de drepte, sier leder for den nasjonale ID-gruppen, Per Angel i Kripos.

— Teamet vårt har blitt lovet tilgang til de siste av de døde for prøvetaking. Hvis den savnede nordmannen er blant dem, er vi helt sikre på at vi skal klare å gjøre en sikker identifisering, sier Angel.

Angel understreker at det ikke er oppstått vanskeligheter, selv om det har vært stillstand i arbeidet i to døgn.

— Generelt har arbeidsbetingelsene vært gode for ID-gruppen, rammene rundt jobben har vært uproblematiske så langt, sier Angel.

Åpnes for pressen

Minst 37 utenlandske statsborgere og en algerier ble drept i gisselaksjonen, som startet 16. januar. Torsdag vil algeriske myndigheter åpne gassanlegget i In Aménas for internasjonal presse, to uker etter terrorangrepet.

Om lag 120 pressefolk fra en rekke land reiser datil det store gassanlegget i ørkenen mot grensen til Libya, som var sentrum for den fem dager lange terroraksjonen.

— Vi ønsker å la presse fra alle de berørte landene få komme og med egne øyne se åstedet, sier en talskvinne for det algeriske kommunikasjonsdepartementet til NTB.

Statoil har bekreftet at også konsernsjef Helge Lund ønsker å reise til Algerie, men blant annet av sikkerhetsgrunner vil selskapet ikke gå ut med noe tidspunkt.