Murstein og flasker ble kastet mot politiet av demonstranter som forsøkte å hindre katolske republikaneres markering av dagen da det ble tillatt å fengsle folk uten å stille dem for retten i Nord-Irland i 1971.

Belfast er fortsatt splittet mellom protestantiske tilhengere av union med Storbritannia og katolikker som generelt ønsker å bli en del av republikken Irland, til tross for avtalen fra 1998 som markerte slutten på den 30 år lange borgerkrigen.

I tillegg til politifolkene ble to sivile personer skadd, ifølge myndighetene. Fem av politifolkene ble innlagt på sykehus. Flere biler ble satt i brann, og politiet brukte vannkanon og skjøt med gummikuler mot demonstrantene, som mener Nord-Irland fortsatt bør tilhøre Storbritannia.

— Volden og angrepene på politifolk var skammelig. Uorden i gatene er et svært beklagelig skritt bakover, sier Storbritannias minister for Nord-Irland, Theresa Villiers, i en uttalelse.

Protestanter motsatte seg en marsj de irske nasjonalistene hadde arrangert i Belfasts hovedgate Royal Avenue fredag kveld. Da politiet rykket inn for å fjerne dem, svarte de med vold. Utbrente biler, skrot og ødelagte butikkfasader preget sentrum av byen lørdag.

Torsdag kveld ble åtte politifolk skadd i sammenstøt i Belfast.