Vikernes ble pågrepet sammen med sin 25 år gamle kone tirsdag morgen. Fransk antiterrorpoliti har ransaket parets gård i Salon-la-Tour i Corrèze og skal ifølge flere franske medier ha funnet fem skytevåpen.

Tirsdag ettermiddag uttalte innenriksminister Manuel Valls at mistanken mot Vikernes går ut på at at han skal ha planlagt en større terroraksjon.

Han viser til at Vikernes var blant dem som fikk tilsendt terroristen Anders Behring Breiviks såkalte manifest i forkant av angrepene 22. juli 2011.

— Denne personen, som tidligere er drapsdømt i Norge og står den nynazistiske bevegelsen nær, utgjør dermed en potensiell trussel mot samfunnet, noe han har vist gjennom sine uttalelser på internett, går det fram av en uttalelse fra departementet.

Vikernes' kone hadde våpentillatelse til å kjøpe fire rifler, ifølge en talsmann for påtalemyndigheten i Paris.

— Etterforskningen vil først og fremst klarlegge under hvilke forhold disse ble fremskaffet samt den virkelige hensikten med dem, sier Valls.

Selv om Vikernes skal ha uttrykt forståelse for Breiviks handlinger, har han på sin hjemmeside anklaget terroristen for å ha være en sionistisk agent og en «kristen taper».

Advokat Geir Lippestad, som forsvarte Anders Behring Breivik, var ikke kjent med pågripelsen av Varg Vikernes da BT tok kontakt like før kl. 17 tirsdag.

Så langt Lippestad vet, har det ikke vært noen kontakt mellom Breivik og Vikernes. I forbindelse med saken mot Breivik, skal det ifølge Lippestad heller ikke ha kommet opp om de to var inspirert av hverandre.