Feminister møtte torsdag fram utenfor det 2.500 kvadratmeter store området der Barbie the Dreamhouse Experience skal være utstilt fram til 25. august. Utstillingen består av barbiedukker på størrelse med mennesker og ligger bare et steinkast fra Alexanderplatz, ett av Berlins mest kjente handlestrøk.

Men ikke alle gleder seg over at Barbie-utstillingen er kommet til Berlin. Blant de fremmøtte var flere titalls demonstranter, blant annet en kvinne med bare bryster som satte fyr på en Barbiedukke hengende på et kors. Kvinnens bryster var dekket av slagordet: «Life in plastic is not fantastic».

— Vi ønsker ikke at barn skal få drømmer som er umulige å oppfylle uten plastisk kirurgi, sa en mannlig aktivist ved navn Lars.

Det er også opprettet en side på Facebook kalt «Occupy Barbie Dreamhouse», et slagord som gir assosiasjoner til aksjonen «Occupy Wall Street», som ble etablert i New York i forbindelse med finanskrisen,

Barbie the Dreamhouse finnes også utstilt i et kjøpesenter sør i Florida. Utstillingen i Berlin er laget av et Wien-basert markedsføringsselskap, Event Marketing Service, etter avtale med Mattel, produsenten bak barbiedukken. (©NTB)