Brannvesenet i og rundt Sveriges hovedstad melder om nærmere 70 utrykninger i løpet av torsdag kveld og natt til fredag.

Flere steder ble det kastet stein mot politiet, som pågrep minst tolv ungdommer for hærverk og mistanke om brannstifting.

Mange samlet

I innvandrerbydelen Rinkeby gikk minst fem biler opp i flammer torsdag kveld, og ifølge en talsmann for politiet var over 500 ungdommer samlet på Rinkebytorget.

I Älvsjö sør for Stockholm ble politistasjonen stukket i brann, og det ble også meldt om ruteknusing og bråk i bydelen.

— Det er også gjort skade i flere butikklokaler rundt Älvsjö stasjon, forteller politiets talskvinne Towe Hägg. Åtte ungdommer ble pågrepet.

Også i Fornhöjden sørvest for Stockholm sto flere biler i brann natt til fredag, og politiet rykket inn med mannskaper rett før midnatt for å jakte på de skyldige.

— De ble møtt med steiner og melder at flere biler er stukket i brann, sier Hägg.

Satte fyr på skoler

Politi og brannmannskaper måtte også rykke inn i Tensta nordvest for Stockholm, der det brant i Elinsborgsskolan.

— Brannen ble slukket, opplyser Hägg.

Flere biler gikk også opp i flammer i Tensta, og brannmannskaper måtte i tillegg rykke ut for å slukke branner i søppelkonteinere.

Kista Montessoriskole sto i full brann i 3-tiden natt til fredag, og det ble også meldt om brann utenfor en skole i Norsborg.

Mordbrann

I Farsta sør for Stockholm ble vinduene på en politibil knust, og i Norsborg stanset politiet en bil og pågrep fire personer som mistenkes for å ha forberedt mordbrann.

I Jordbro sentrum sør for Stockholm kjempet et stort antall brannmenn i morgentimene fredag for å slukke en brann i en butikk, som ifølge politiet ble antent av en bilbrann utenfor.

Ved Skanstull på Södermalm brant det i et kafébygg og også denne brannen tror politiet var påsatt.