— Ecuadors regjering har mottatt en anmodning om asyl fra Edward J. Snowden, skrev utenriksminister Ricardo Patiño Aroca på Twitter søndag.

WikiLeaks-talsmann Kristinn Hrafnsson bekrefter overfor nyhetsbyrået Reuters at Snowden har bedt om asyl i det latinamerikanske landet. Ecuadors venstreorienterte president Rafael Correa er kjent for å være svært kritisk til USA.

Ambassadør

Snowden ankom Moskva med et fly fra Hongkong søndag ettermiddag. Noe senere kom den equadorianske ambassadøren til et hotell ved flyplassen og sa at han regnet med å få møte Snowden.

Også WikiLeaks-gründer Julian Assange er tidligere blitt innvilget asyl i Ecuador. Australieren har i over ett år oppholdt seg på landets ambassade i London.

Snowden har fått bistand fra WikiLeaks etter at han lekket dokumenter som viste at den amerikanske signaletterretningen NSA i all hemmelighet innhentet store mengder informasjon om telefon- og datatrafikk som passerte gjennom USA.

- Kjørt vekk

Snowden var ikke blant de andre passasjerene som gikk inn i terminalbygningen på Sjeremetjevo-flyplassen etter at flyet hans hadde landet, og de andre reisende sa at han sannsynligvis ble kjørt bort direkte fra flyet.

Ifølge en kilde somRussia Todayhar snakket med, er Snowden undersøkt av en lege fra Ecuadors ambassade på flyplassen i Moskva. Etter at Snowdens fly hadde ankommet sto en bil med diplomatskilter og et ecuadoriansk flagg parkert ved flyplassens VIP-område. (©NTB)