Dirk sørget for mild middelhavsluft mot nord og drev temperaturene opp i rekordhøyder i Tyskland. I Baden-Baden og Freiburg var det 17 grader, og i Alpene var det fønvind.

Men annen juledag lavet snøen ned og skapte store problemer for trafikken i Sveits, Nord-Italia og Østerrike. Titusener av mennesker mistet strømmen i Piemonte og Cortina d'Ampezzo.

I Storbritannia var 300.000 husstander uten strøm, og mange mennesker måtte forlate sine hjem på grunn av oversvømmelser etter kraftig nedbør. Fem mennesker mistet livet, blant dem to menn som prøvde å redde sine hunder fra vannmassene.

Torsdag var fortsatt 20.000 britiske husstander uten elektrisitet etter at stormen hadde fått kraftledninger til å falle.

Også i Frankrike brøt strømforsyningen sammen noen steder, og 250.000 husstander var en stund berørt, særlig i Bretagne. To mennesker mistet livet i uværet, blant dem en tolv år gammel gutt som ble rammet av en mur som veltet.

I Polen ble flere titalls mennesker skadd i den kraftige stormen.

To mennesker mistet livet i rasulykker i Europa annen juledag. Den ene var en 27 år gammel spansk kvinne som ble tatt av snøras i Andorra mens hun sto på ski, og den andre en 24 år gammel franskmann som døde mens han sto på snowboard i de italienske alpene. (NTB)